Van jól bevált palacsinta receptetek?
Figyelt kérdés
Eddig akárhányszor csináltam, mindig túl száraz lett, szinte törik. Fogalmam sincs mi lehet a baj, mit csinálok rosszul, de konkrétan olyan mint valami lepény. Szoktam sütni /főzni, de ez mindig kifog rajtam :D2021. ápr. 8. 21:06
11/17 anonim válasza:
10!
A palacsinta édesség, nincs kedvem egy íztelen semmit enni.
12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok-sok választ! :) Egyébként szerintem cukor nélkül is van egy kis édeskésnek mondható íze.
2021. ápr. 10. 21:00
13/17 anonim válasza:
Tévedés, a palacsinta egyáltalán nem édesség. A kalács sem édesség hiába van benne cukor.
14/17 anonim válasza:
13!
Rendben, akkor definiáld kérlek, mi az? :D
15/17 anonim válasza:
2 db tojás, 20 dkg liszt, 0,5 l tej, 1 dkg porcukor, csipetnyi só.
16/17 anonim válasza:
Sajnos mennyiséget nem tudok írni, de én csak lisztet, tejet meg ásványvizet szoktam beletenni. Állag alapján rakok hozzá ásványvizet vagy tejet, nem mennyiségre szóval sosem centizem ki hogy 1dl vagy 1.5dl. Tejből többet szoktam tenni bele, mint ásványvízből.
Meg ami fontos hogy "búza finomliszt" legyen, ne teljes kiőrlésű, mert attól nem lesz jó.
Igazából nálam a lényeg, hogy az állaga annyira legyen "folyós", hogyha a forró sütőbe merek egy merítőkanállal, akkor teljesen körbe tudjam folyatni mielőtt "odafőlne". Ha ez sikerül akkor szuper az állag.
17/17 anonim válasza:
A belevalótól lesz majd édes a tészta. A palacsinta tesztanak nem kell, hogy édes legyen. Próbáld ki! (Balatoni receptet) meg fogsz lepődni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!