Van jól bevált palacsinta receptetek?
3 db tojás
4 púpozott ek cukor
12 púpozott ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 tk só
0.5 dl napraforgó olaj
480 ml tej
4db tojás
500gr liszt
2 ek olaj
500ml tej
500ml víz
Ebből kb.35db kicsi palacsinta lesz. Én cukrot nem teszek a tésztába,mert sokszor esszük sós töltelékkel.
Cukrot nehogy rakjál bele!!!! Attól ég le.
100ml (1dl) 1 merőkanál
Hozzávalók
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
3 dl szóda
csipet só
2 ek étolaj
125 g finomliszt
2 db tojás (nagy)
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
250 ml tej (hideg)
40 g vaj (olvasztott)
6 teáskanál napraforgó olaj
Én a balatoni palacsinta sütőben tanultam ezt a receptet és az emberek imádták. Én is lehidaltam, hogy nem kell bele se szódavíz se cukor se tej, de azt mondta a hölgy, hogy ő már évtizedek óta így csinálja és a dednagymamaja receptje. Nem ég le, mert nincs benne cukor, nagyon vékonyakat tudsz sütni belőle, és nem törik, mert nincs benne tej.
50 deka liszt, 3 egész tojás, fel evokanal só, 1 liter jéghideg víz
Csomomentesre kevered és picit olajozott palacsinta sütőben süthető is, kb 40 palacsinta lesz belőle. :)
Így van! Nem tudom ki volt az a hülye aki kitalálta a cukrot, de láttam már sütőporos szerencsétlenkedést is.
A picit olajozott azért nem egészen így van. Forrónak kell lennie és ha vas akkor az már sokat sütött és van rajta olajbevonat. Ha teflonos... na akkor is forrónak kell lennie. A kis olajat legegyszerűbb olajba mártott papírtörlővel felvinni és egyúttal szétkenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!