Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van 1kg csirkemellfilém, mit...

Van 1kg csirkemellfilém, mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
Pörköltre gondoltam de nem szeretem:-(.Valami szaftos dologra gondoltam,de nem vagyok nagy konyhatündér,fogalmam sincs mit kezdhetnék vele.
2010. aug. 20. 14:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hawaii csikremell


Hozzávalók:


20 dkg bacon (vagy más húsos füstölt szalonna)

100 dkg filézett csirkemell

20 dkg szeletelt sonka (vagy gépsonka)

Szeletelt ananász (lecsurgatott befőtt is jó, ha nem túl édes)

Reszelt, vagy szeletelt sajt (ízlés szerint, ki mit szeret...)


Elkészítés:

Megpirítjuk a szalonnát (ügyelve, hogy ne süljön ki egészen, mert akkor a későbbiekben kiszárad...), majd kiszedjük a zsírjából, és félretesszük.

A szalonna zsírjában először megpirítjuk a sonka mindkét oldalát, és félretesszük.

A sonka után megpirítjuk az ananász szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.

Legutoljára elősütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.

Egy olyan tepsi (jénai, vagy egyéb) aljába beleszórjuk a kisütött szalonnát, és ráöntjük a zsírját. Erre egymás mellé ráhelyezzük a csirke mellet, mindegyiket betakarjuk egy-egy szelet sült sonkával, rátesszük a megpirított ananász karikákat és legvégül betakarjuk az egészet szeletelt, vagy reszelt sajttal. Az így előkészített étel előmelegített sütőben készre sül, mire a sajt elolvad (megsül) a tetején.

2010. aug. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:

Olasz csirke recept



Az olivaolajon párold meg az összevágott vöröshagymát, utána tedd bele a szétkapart fokhagymákat, kicsit forgasd át, majd tedd rá csirkemelleket. Sózd, borsozd, dobd rá a babért és a rozmaringot, majd az összevágott paradicsomot. Főzd puhára. Szedd ki a húsokat, és a mártást paszírozás után öntsd rá.

Tálalás: csőtésztával, kis reszelt sajttal. Fogyókúra esetén edd köret nélkül, kis olivaolajos,citromos salátával, uborkával.

Tanácsok:

Ez a kaja nem úszik a mártásban, éppen csak összekeni a húsdarabokat. A rozmaring adagolással vigyáz

2010. aug. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:
Hűűű,az utolsónak:-)...köszi a tippet,bár nem azt fogom megcsinálni,mert nincs burgonyám,se lecsóm,viszont attál egy tippet.Tárkonyos csirkeragú levest készítek:-)!!Köszi mindenkinek!!
2010. aug. 20. 15:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Mármint a 15:01-nek céloztam:-)
2010. aug. 20. 15:07
 15/20 anonim ***** válasza:

Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) recept


Hozzávalók:


csirkemell

2 dl joghurt

2 fokhagymagerezd

őrölt bors

1 mokkáskanál gyömbérpor

1 mokkáskanál pirospaprika (ne legyen csípős!)

1 késhegynyi kurkuma

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával (estleg kevés nátriumszegény sóval ízesíthetjük). A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.

Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.

2010. aug. 20. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:

Tejszínes csirkemell ragu



2 dl fözőtejszin

1 csirkemell

1/2 hagyma

1 gombakonzerv

csipet só

pici olaj


A hagymát üvegesre piritom, beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor már a hús kifehéredett, sózom, akkor hozzáadom a cikkekre vágott gombát, Egy kicsit együtt pároljuk, majd rá öntjük a tejszínt, esetleg egy kicsit higítjuk tejjel, rotyogtatjuk pár percig.

Rizzsel az igazi :)

2010. aug. 20. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:

lehet már készítettél belőle ételt,de esetleg majd ezt is kipróbálhatod.nekem bevált:)


tejszínes hús:


Hozzávalók:


* 4 személy részére:

* 8 szelet karaj (de lehet csirke- vagy pulykamell is)

* 5-6 dkg liszt

* 1 dkg őrölt paprika

* 10 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajttal keverve)

* 3 dl tejszín

* kevés olaj

* kevés só


Elkészítés:


A tepsit vagy jénait gyegén beolajozom. A lisztet a paprikával összekeverem, és a húsokat kicsit besózva beleforgatom, majd egymás mellé rakva rászórom a sajtot. Ezután ráöntöm tejszínt, majd alufóliával letakarva gyenge tűznél kb. 30 percig sütöm, azután fólia nélkül készre pirítom. Bármilyen körettel tálalható.

2010. aug. 20. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
előző vagyok...bocs nem is olvastam h. ilyen tejallergiád van v.mi. : |
2010. aug. 20. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Semmi baj...:-(
2010. aug. 20. 22:01
 20/20 anonim válasza:
Szilvásbuktát mert azt szeretem!
2011. júl. 5. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!