Van 1kg csirkemellfilém, mit csináljak belőle?





Hawaii csikremell
Hozzávalók:
20 dkg bacon (vagy más húsos füstölt szalonna)
100 dkg filézett csirkemell
20 dkg szeletelt sonka (vagy gépsonka)
Szeletelt ananász (lecsurgatott befőtt is jó, ha nem túl édes)
Reszelt, vagy szeletelt sajt (ízlés szerint, ki mit szeret...)
Elkészítés:
Megpirítjuk a szalonnát (ügyelve, hogy ne süljön ki egészen, mert akkor a későbbiekben kiszárad...), majd kiszedjük a zsírjából, és félretesszük.
A szalonna zsírjában először megpirítjuk a sonka mindkét oldalát, és félretesszük.
A sonka után megpirítjuk az ananász szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.
Legutoljára elősütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, és ezt is félretesszük.
Egy olyan tepsi (jénai, vagy egyéb) aljába beleszórjuk a kisütött szalonnát, és ráöntjük a zsírját. Erre egymás mellé ráhelyezzük a csirke mellet, mindegyiket betakarjuk egy-egy szelet sült sonkával, rátesszük a megpirított ananász karikákat és legvégül betakarjuk az egészet szeletelt, vagy reszelt sajttal. Az így előkészített étel előmelegített sütőben készre sül, mire a sajt elolvad (megsül) a tetején.





Olasz csirke recept
Az olivaolajon párold meg az összevágott vöröshagymát, utána tedd bele a szétkapart fokhagymákat, kicsit forgasd át, majd tedd rá csirkemelleket. Sózd, borsozd, dobd rá a babért és a rozmaringot, majd az összevágott paradicsomot. Főzd puhára. Szedd ki a húsokat, és a mártást paszírozás után öntsd rá.
Tálalás: csőtésztával, kis reszelt sajttal. Fogyókúra esetén edd köret nélkül, kis olivaolajos,citromos salátával, uborkával.
Tanácsok:
Ez a kaja nem úszik a mártásban, éppen csak összekeni a húsdarabokat. A rozmaring adagolással vigyáz





Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámon) recept
Hozzávalók:
csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd
őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál pirospaprika (ne legyen csípős!)
1 késhegynyi kurkuma
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával (estleg kevés nátriumszegény sóval ízesíthetjük). A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.
Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.





Tejszínes csirkemell ragu
2 dl fözőtejszin
1 csirkemell
1/2 hagyma
1 gombakonzerv
csipet só
pici olaj
A hagymát üvegesre piritom, beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor már a hús kifehéredett, sózom, akkor hozzáadom a cikkekre vágott gombát, Egy kicsit együtt pároljuk, majd rá öntjük a tejszínt, esetleg egy kicsit higítjuk tejjel, rotyogtatjuk pár percig.
Rizzsel az igazi :)





lehet már készítettél belőle ételt,de esetleg majd ezt is kipróbálhatod.nekem bevált:)
tejszínes hús:
Hozzávalók:
* 4 személy részére:
* 8 szelet karaj (de lehet csirke- vagy pulykamell is)
* 5-6 dkg liszt
* 1 dkg őrölt paprika
* 10 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajttal keverve)
* 3 dl tejszín
* kevés olaj
* kevés só
Elkészítés:
A tepsit vagy jénait gyegén beolajozom. A lisztet a paprikával összekeverem, és a húsokat kicsit besózva beleforgatom, majd egymás mellé rakva rászórom a sajtot. Ezután ráöntöm tejszínt, majd alufóliával letakarva gyenge tűznél kb. 30 percig sütöm, azután fólia nélkül készre pirítom. Bármilyen körettel tálalható.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!