Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van 1kg csirkemellfilém, mit...

Van 1kg csirkemellfilém, mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
Pörköltre gondoltam de nem szeretem:-(.Valami szaftos dologra gondoltam,de nem vagyok nagy konyhatündér,fogalmam sincs mit kezdhetnék vele.
2010. aug. 20. 14:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én kirántanám és rizibizivel mindmegenném!!! (Ha lenne 1 kg csirkemellfilém).
2010. aug. 20. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
Esetleg fokhagymásan sült húsnak? Én se vagyok nagy konyhatündér, de szerintem csirkemellből is simán lehet csinálni sülthúst.
2010. aug. 20. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:

Sok mindent.

Rakott csirkemellet,tejszínes csirkemelles spagetit,mi nagyon szeretjük,rántott csirkemellet,Pácoltan kisütni kevés olajon krumplival,

2010. aug. 20. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

pörköltnek száraz


tejszínes gombás csirkemell + nokedli pl 1 kg csirkemellből lesz vagy 8 adag


vagy vágd szeletekre és tekerj bele sajtot + sonkát , majd a tekercseket dupla panírral burkold és rántsd ki + jó adag petrezselymes krumpli és tejfölös lilahagymasaláta - 1 kg csirkemell kb 6 adag így

2010. aug. 20. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:

14.41 vagyok.

Utolsónak üzenem,hogy nagyon jó ötlet,a szeletekre vágott csirkemellet tölteni és sütni.Kipróbálom én is ...

2010. aug. 20. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
majd mondom anyunak, az ő receptje :)
2010. aug. 20. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Citromos becsinált-csirke



* citrom

* egészbors

* fehérrépa

* liszt

* petrezselyemzöld

* sárgarépa

* só

* tejszín

* vaj

* vöröshagyma

* zeller

* csirkecomb

* csirkemell

* leves


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkemell

2 sárgarépa,

1 fehérrépa,

1 kis zellergumó,

1 hagyma,

5-6 szem egész fekete bors,

1,5 dl tejszín,

1 csomó petrezselyem,

1 citrom leve és reszelt héja,

só,

3 dkg vaj,

2 csapott evőkanál liszt.



A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket a karikára vágott zöldséggel együtt

feltesszük főni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot

fűszerzacskóba téve főzzük bele. Amikor a hús megfőtt, a fűszerekkel együtt kiszedjük az edényből, a

levét világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet,

visszahelyezzük a húst, és rövid ideig együtt felfőzzük. A tűzről levéve, forrón sűríthetjük még egy

tojássárgájával is. Adhatunk hozzá párolt rizst, de régebben forró vízzel feleresztett pirított darával

tálalták.

. Nem muszáj kidobni a zöldséget sem, áttörve hozzákeverhetjük a mártáshoz

2010. aug. 20. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim válasza:
csirkemelleket enyhén kiklopfolni, sózni, borsozni, egyik felét lisztezni és a nem lisztes belsejébe reszelt sajtot tenni, majd bacon szeletbe beletekerni és az egészet leönteni főzőtejszínnel-nagy kedvenc nálunk. A másik kakukkfüves baconos, reszelt almás füstölt sajtos variáció, fehér borban párolva: Tepsi aljára bacon szeletek, majd sózott, borsozott csirkemell szeletek, kakukkfű+majoránna keverékével bekenve, majd egy kevés reszelt alma, max. 1 egész alma a tetejére), füstölt sajt szeletek-ez elhagyható) és bacon fehérborral meglocsolni és lefedve párolni, majd pirosra sütni. Ezt is nagyon szeretjük. Mindkettőhöz krumplipüré vagy petr.burg. Jó étvágyat!
2010. aug. 20. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

Csirkegulyás


» 80-100dkg csirkemell

» 30 dkg burgonya

» 1 kis fej vöröhagyma

» 2 ek. lecsó

» pirospaprika

» bors

» köménymag

» só

» kevés fokhagyma

» 1 ek. zsír vagy 2-3 ek. olaj


A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát. A csirkét feldaraboljuk, majd a hagymára tesszük, kicsit megpirítjuk, és vizet öntünk hozzá. Fűszerezzük, és sózzuk. A burgonyát kockákra vágjuk, és ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk. Végül a lecsót is belekeverjük, és készre főzzük. Mielőtt teljesen megfőtt, csipetkét adunk hozzá.

2010. aug. 20. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:
Hát,ezek közül nem nyert semelyik(ne haragúdjatok):-(.Rántotthúsnak sok kettőnknek az 1kg...Olyanok meg végképp nem jöhetnek szóba amire sajtot kell tenni,mert tejallergiám van:-((még a tejet,szójatejjel tudom helyettesíteni,de a sajtot nem.)Lehet holnap grillezem...csak több napra akartam főzni.
2010. aug. 20. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!