Vöröslencse miben más, helyettesíthető?
Figyelt kérdés
Vega lasagnet szeretnék készíteni, a receptek vöröslencset írnak.
Ez miben különbözik a sima lencsétől?
Úgy értem ha ízében többet ad stb. akkor veszek, mert itthon csak sima van.
2021. márc. 24. 14:16
11/15 anonim válasza:
1-es, ma főztem itthon sima lencséből levest. Tegnap este beáztattam, ma forrástól számíottan 25 perc alatt puhára főtt. Nem kell annak 40 perc, mert szétfő.
12/15 anonim válasza:
Fura, mert én szoktam áztatni a barnalencsét, de 40-50 perc alatt se fő igazán puhára...
Mondjuk én pont emiatt hagytam el, és váltottam vörös lencsére, az legalább kiszámítható.
13/15 anonim válasza:
11: attól is függ, hogy te mit veszel, mi számodra a "sima lencse".
Mert abból is van legalább 4-5 féle...
14/15 A kérdező kommentje:
Ma megvettem mindent kivéve a vöröslencsét😂 szóval marad a hagyományos.
De koszonom a sok hasznos infót!
2021. márc. 25. 19:29
15/15 anonim válasza:
Valóban a leglényegesebb különbség az áztatási idő, mert hogy vöröslencsénél ilyen nincs, tényleg 10-15 perc alatt megfő. Ízben van egy minimális eltérés. Nekem a hagyományos "barna" lencse klasszikus főzelék alapanyag, áztatást elkerülendő általában konzerveset szoktam venni. A vörös-, és zöldlencsét (ezt sem kell áztatni) indiai stílusú kajákba szoktam. Hogy sikerült a lasagne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!