Miért kell mindig "és egy csipet só" a süteményekhez, tésztálhoz, kalácsokhoz? A tojás miatt? A liszt miatt? Mi az oka?
10. Nem ismered a mondást, h ìzlések és pofonom?
Ki erőltet téged a zsíroskenyérnél?? 😂😂😂
A választ már megírták az elején, a pici só fokozza az ízeket.
Erre ezt válaszoltad:” De alapvetően nem is kellene, mert csak egyszerű ízfokozóként funkcionál benne.”
Ennyi erővel semmit ne tegyél az ételekbe, ha nem szempont, hogy jobb íze legyen. Szerintem kár összemosni a só használatát az ízfokozókkal. Ételízesítő, mint a bors, vagy a zöldfűszerek.
A vajba azért tesznek sót, mert ízesebb lesz tőle, anélkül nagyon élvezhetetlen tud lenni egyes márkák esetében.
A vajban nem azért van só! Az a tartósítás miatt kell, hogy ne avasodjon be olyan gyorsan. Köpülj vajat 30%-os tejszínből és megtudod milyen az íze minden nélkül. A sózott vaj csak kenyérre való, a sótlan pedig sütésre.
Egyébként só és só sem ugyanaz, van a tiszta bányászott, mindenféle adalék nélküli, és vannak a különféle kutyulmányok. Abban viszont megegyeznek, hogy mindegyik tengeri só. Mármint, ha étkezési só.
Viszont ha kimarad a süteményből akkor attól még el fog készülni, "semmi baja" nem lesz, csak az íze nem pont olyan lesz. De egyébkén is, ha valaki vaj helyett margarinnal készíti, az már eleve nem lesz olyan. Ha vanillin cukorral, az sem, ha sütőporral szerencsétlenkedik egy piskótában, na az meg végképp. Így értendő a "só" nem kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!