A rizsfelfujtnál a meleg rizshez kell hozzáadni a felvert tojásokat vagy csak akkor ha már kihült?
Ne felvert tojást adj hozzá, hanem külön a sárgáját, és habbá verve a fehérjét. Csak ettől lesz "felfújt".
Amúgy meg min. langyosra hűtve kell, mert a hő hatására a fehérjehab is összeesik....
Milyen receptet néztél, kérdező? Szerintem mindegyiknél le van írva, hogy le kell hűteni a tejberizst. Pl. Itt is:
"A masszát szobahőmérsékletűre hűtjük."
És itt is különválasztja a tojásokat:
"A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a kissé lehűtött tejberizsbe keverjük. A fehérjéket egy nagy keverőtálban elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük. Amikor közepesen lágy a hab, hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, úgy verjük fel teljesen keményre, fényesre. A hab egyharmadát gyors, határozott mozdulatokkal a tejberizsbe keverjük, fellazítjuk vele. A többi habot már óvatosan forgatjuk bele, hogy ne törjön. Egy 24x32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, kivajazzuk (a maradék 2 dkg vajjal), és beleöntjük a rizses-habos keveréket. 190C fokos, előmelegített sütőben, 45 percig, tűpróbáig sütjük."
Street Kitchen receptet néztem.
Igen külön fevertem a fehérjét kemény habbá meg a sárgáját is habosra és úgy adtam hozzá. 45 perc sütést ír, most várok mi lesz belőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!