Rakott karfiolt ti hogyan csinaljatok?
Sziasztok.
Kismamakent nagyon megkivantam a rakott karfiolt.
Tudtok valami bevalt receptet?
Az enyem mar unalmas ezert keresek ujakat🙂
Nem nem ez a megunt recept
Mert en ugy csinalom,hogy a karfiolt megfozom.
Daralt hust megcsinalom pori alapnak es a rizst is kulon kifozom aztan retegezve osszeteszem.
Karfiol husi tejfol rizs aztan megint karfiol es reszelt sajt
Én háromféleképpen csinálom.
Az egyik, ahogy te is csinálod Kérdező, ez a legkevésbé kedvelt változat már nálunk is.
A másik majdnem olyan mint az 1-é, de mégis más.
Pirítok zsemlemorzsát mint a gombóchoz, arra teszem a jól lecsepegtetett karfiolt, összerázom mint a gombócot és a tányéron sajtozzuk, tejfölözzük.
A legfinomabb füstölt sajttal.
A harmadik - és ez most a favorit - megfőzöm a karfiolt, közben készítek egy halom lágy rántottát, (de nem folyós!) amibe az előtte felvert tojásba reszelt sajtot teszek és ha szeretitek, lehet benne egész apró pirított bacon morzsák is.
Ezt rétegezem a karfiollal, rétegenként tejfölpacnikkal.
A tetejére zsemlemorzsa és be a sütőbe, de nem sok időre, csak míg összesül.
A karfiol főzőlevét nem szoktam kiönteni, kis karajcsonttal vagy aprólékkal finom ragulevest készítek,...de ezt nem kérdezted.:)
A karfiolt megfözöm, de nem annyira, hogy szétessen.
Sürü pörköltet apróra vágok (nem darált hústból készítem, mert úgy íztelen)
Besamelt fözök, belekeverek tojást és alaposan összedolgozom.
Egy jénaibe lerakon a karfiol felét, rá a húst, a tetejére rakom a többi karfiolt - szép, formás rózsákat használok ehhez, hogy szépen nézzen ki, ráöntöm a besamelt, megszórom reszelt sajttal és sütöben addig sütöm, amíg a sajt megpirul, de még nem barna.
Lehet uncsi az enyém is, de így szoktam.
Rizst megfőzöm, karfiolt is előfőzöm picit.
Hagymát pirítok, azon kicsit párolom a darálthúst, fűszerezem só, bors, őrölt kömény. Én nem teszek bele piros paprikát.
A sütő edény alját kivajazom, megszórom nagyon vékonyan panírmorzsával. Ezután rétegzem a húst, rizst karfiolt. Jó sok tejfölt teszek a tetejére, van, mikor a rétegek közé is rakok. Szoktam a tetejére még tenni reszelt sajtot, főtt tojást. Lehet ezt variálni akár füstölt sajttal, esetleg bacon kockákat is pirítani a tetejére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!