Miért ég meg a tetején a sajt?
Figyelt kérdés
Új sütőnk van, jobb is (elvileg...) mint a régi. Amikor olyan sós sütiket sütök amiknek sajt van a tetején, az elég rendesen megég rajta és a tészta nyers marad. Alsó sütés plusz ventillátorral csinálom, sima légkeverés nincs rajta...
180 fokon szoktam. Mit tudnék tenni?
2021. márc. 11. 12:18
21/24 anonim válasza:
ugyanilyen sütőt vettem, még nincs kész a konyhám. nehari kérdező, de remélem csak te bénáztál a sütővel és nekem nem lesz vele bajom, imádok sütni 😆
22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem kevertem össze. Én is nagyon furcsállom. Minden más szépen megsült, piskótám sosem volt még ennyire szép egyenletes. Húsok is full jók
2021. márc. 11. 18:48
23/24 anonim válasza:
Legközelebb próbáld lejjebb tenni.
A hő erősen felfelé áramlik, és egy átforrósodott lemez erősen tudja sugározni a hőt.
A tészta meg közben nyers marad, mert túl messze kerül a tepsi az alsó fűtőszáltól. A száraz levegő rossz hőközvetítő.
Tehát alulról van egy nagy légrés, felülről meg ott van fölötte a fullra átforrósodott teteje. Csak egy ötlet...
A piskótát hova tetted? Mert az cukros, szóval ha a trappista megégett, a cukrosnak is meg kellett volna. Érdekes...
24/24 A kérdező kommentje:
Középre, mint a virslis párnát.
2021. márc. 11. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!