A nyomós kekszet hogyan készítitek? Ha sütőpapírra nyomom, nem akar ottmaradni.
Kizsírozott/olajozott/vajazott tepsire kell nyomni, akkor ott marad.
Sütöpapírra nem nagyon lehetséges, amit megpróbálhatsz, hoyg a sütöpapírt bekened zsiradékkal, akkor lehet, hogy ott marad.
Átteni nem igazán lehet, mert elnyomódik az alakja, kézzel semmi esetre sem megy, esetleg olyan lapáttal, amivel húsok alá szoktak nyúlni, hoyg meg lehessen fordítani.
Nekem nem marad ott sem a kivajazott, sem a tiszta tepsin, több receptet is próbáltam már, de mindegyiknek az lett a vége, hogy golyókat formáztam, kilapítottam és úgy sütöttem ki
(kétfajta nyomóm is van)
Látom más is így járt :)
Nekem klasszik cseh, Universal van, az igazi.
Meglett a megoldás. El kell felejteni ezt a tök fölösleges nyomkodósdit. Kígyót kell csak nyomni egy kolbásztöltő befaragásával, arra nagyon jó a masina! Majd felddarabolni, golyózni, átrakni a "végleges" helyére a sütőpapírra, majd egy befőttesüveggel, aminek az aljára is teszek 1 kis sütőpapírt, nemes egyszerűséggel csak szét kell lapítani ízlés szerint.
Sokkal egyszerűbb lett így az élet. A tepsit se kellett sütés után elmosogatni... Aki csiricsárézni akarja, az a szétlapítás után is kiélheti ezirányú hajlamait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!