A közepes tűz hány fokot jelent a Horváth Ilonás szakácskönyvekben?
A régi könyvek egyértelműen a gázsütőre vannak írva, de még ott is bajos lehet. Egy egyszerű hőmérővel ma már mindent pontosítani lehet.
De mennyi az annyi, a közepes tűz esetén, aminél halványsárgára sütjük gázsütőben a sütit? 150°C vagy 180°C vagy 200°C fok? A sütőn nincs semmiféle skálabeosztás, csak egy feliratozatlan tekerentyű, van viszont egy sütőhőmérő.
Mennyi lehet a gyenge meleg, középmeleg, mérsékelten meleg, jól előmelegített??? (pár hőfokjelző a süteményeknél)
Hoppá, mikor is írta? Nekem az 1993-ban megjelent kiadás 7. utánnyomása van meg. De sehol sincs megemlítve mikori az eredeti!
Ismerem a komfortot, nekünk is az volt sokáig, majd egy echte 40 éves original házgyári beépítéssel futottam össze ami viszont már javíthatatlanná lett leharcolva, így lett egy családból kapott barna mora. Az még szintén anyagból készült. Jelenleg Zanussi van, biztosan ökör volt aki tervezte, a külső lemeze össze se hasonlítható a morával ami előtte volt, de a barna sütőtől rosszul voltam, nem éreztem biztonságban magam mellette, egy nagy sötét lyuknak tűnt mindig, nem tudtam megszokni. A fehérrel öröm dolgozni, látom a sütőt, látom a koszt, látom amikor tiszta. (nem jó a szemem) Egy tetőcserepet kellene belerakni sufnituningnak, mert csak 1 pléhlemez a lángoszlatója, szénné éget mindent emiatt. A morának trükkösen volt megoldva, 2 réteg lemez, közöttük 1,5 centi légrés abban meg egy alufólia és soha nem égett le a piskóta, se semmi más. (sokkal lassabban is melegedett fel, nem úgy mint a zanussi, 3 perc alatt) De cserepezni nem fogok, hanem lekoppintom a mora megoldását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!