Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejberizs keszitese?

Tejberizs keszitese?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ti hogyan csinaljatok a tejberizst?

Aranyokra lennek kivancsi

Pl egy bogre rizshez 2 bogre tej?


Koszonom szepen :)


2021. febr. 24. 21:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Ha rendes tejberizshez való kerekszemű rizsed van, akkor 3-szoros mennyiségű tej kell.
2021. febr. 24. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
2021. febr. 24. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
Ne tegyél bele vaníliát! Én nemrégiben készítettem tejberizst, de elkövettem azt a hibát, hogy vaníliás cukorral ízesítettem. Páran ettünk belőle, de aztán ki kellett dobni. :(
2021. febr. 24. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
96%
3 a vaníliás cukor NEM vanília.
2021. febr. 24. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
14%
Nehéz jó tejben rizst készíteni a mai rizsként árult veszélyes hulladékokból. Ahány "márka"!!?? annyiféle ragacsos maszlag az eredmény. Ha sikerülne horror áron igazi rizst beszerezned (nekem Németből hozzák) akkor talán. Mindenesetre ki kell tapasztalni.
2021. febr. 24. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Én egyszeres mennyiségű vízben teszem fel, aztán még mielőtt összeállna, kétszeres mennyiségű tejjel felöntöm. Lassú tűzön kevergetem még szűk negyed órát, és fedő alatt hagyom még 10 percet. Előfordul, hogy ennyi folyadék sem elég. Ha nem eszem meg egyszerre, másnapra nagyon össze tud állni, ilyenkor pici tejjel, esetleg málna szörppel higítom.
2021. febr. 24. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
kerekszemű rizsből vagy rizottórizsből a legjobb
2021. febr. 25. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

Én a kunsági B rizsből szoktam készíteni, finom szokott lenni.

1 liter tejhez 25 dkg rizst teszek.

2021. febr. 25. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Rizottó rizsből szoktam, háromszoros mennyiségű tejjel. Egy vaniliarudat szoktam még bele kaparni, vagy a héjat bele tenni, ha már a magokat felhasználtam. Hideg tejjel teszem fel a rizst, lassan felforralom. Ha felforrt, akkor keverek bele cukrot és lefedem. Nekem ez a módszer jött be a legjobban.
2021. febr. 25. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

5, régen a kommunizmusban voltak szar rizsek, most azért ezerfélét lehet venni bárhol, en pl olasz rizottórizst szeretem, sokat főzök rizottót.

Te azét hozasd “németből” ha már leírni sem tudod, az egy ismert rizstermelő ország :)

2021. febr. 25. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!