Brassói aprópecsenye recept?
Mai GyK-s kérdés ihlette a kérdésem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Itt többen is írták, hogy csak azt szeretik, amit ők csinálnak. Kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja. Nem profik receptjei is érdekelnek!
Ki mennyire messze lakik Brassotol ... ugy valtozik a receptura :) Mondhatni ahany haz, annyi szokas.
Van aki hirtelen kesziti minosegi huzbol, van aki porkolt szeruen csinalja es az izesites miatt brassoi a nave. Tok mindegy! Olyan mint a toltottkaposzta ... mindenki a sajatjara eskuszik.
Erosen fokhagymas legyen es krumplival legyen talalva ... es mar kesz is a brassoi :) Amugy szerintem ugyan az mint a ciganypecsenye, csak aprora vagva :DDD
Rege az aprópecsenyéről.
Vékonyra csíkozott füstölt szalonnát serpenyőben kiolvasztani, ceruza vastagságúra vágott sertés szüzet (esetleg hosszúkarajt) lepirítani rajta, só, bors, bőven fokhagyma. Bő zsírban sült kockaburgonyával keverve, azonnal megesszük. Frissen az igazi.
A Budapest-Brassó vasútvonalon közlekedő vonat étkezőkocsijának egyszerű,de népszerű étele volt, a múlt század elején.
Állítólag... :)
Na ez az! Így a tökéletes!
Nem rajtad mérgelödik a többség, hanem rengetegen ezt tartják rendes brassóinak.
Javaslom, egyzser próbáld ki a 12-es receptjét, akkor egyrészt észreveszed a különbséget, másrészt ezentúl garantáltan úgy fogod készíteni!
Én sertéscombból csinálom. A húst kockára vágom, forró zsírra borítom, sózom, borsozom, kicsi pirospaprika is megy rá és rengeteg majoranna. Jól összekeverem, és együtt pirítom a húst a fűszerekkel. A szintén kockára vágott krumplit szintén zsírban sütjük ki, jénaiba szedjük, amikor a hús lepirult, de még szaftja is van, összekeverjük és a sütőben kb. még 30 percig összesütjük, hogy a krumpli is átvegye a hús és a fűszerek ízét.
Hagyma nuku. Nálam az egésznek a lelke a majoranna. Anyámtól tanultam, ő vendéglátós volt, sok szállodában is megfordult, rengeteg receptet hozott az elit helyeken megforduló szakácsoktól.
Eredetileg valószínűleg benne volt a fokhagyma is, de én azt egy idő után kiiktattam, mert nem bírja a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!