Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassói aprópecsenye recept?

Brassói aprópecsenye recept?

Figyelt kérdés

Mai GyK-s kérdés ihlette a kérdésem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..

Itt többen is írták, hogy csak azt szeretik, amit ők csinálnak. Kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja. Nem profik receptjei is érdekelnek!



2021. febr. 23. 20:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
55%

Az utolsó kommentelőre reagálva, volt hogy már nekem is mócsingos lett, mert az istennek sem akart puha lenni a hús, így 3 óra után, mikor a nagyja hús már nagyjából felaprózódott, és még így is rágós volt, lekapcsoltam a gázt. :D Szóval ettől még brassói volt.

Egyébként pirítom a húst, utána sok hagyma, fokhagyma, bors, só, majoranna a végén és kész is. De mifelénk sokan raknak hozzá borsót is (Hajdú-Bihar). Úgyis szeretem. :) Vagy épp egy nagyon pici leheletnyi paprika, tehát nem pörkölt.

2021. febr. 23. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
44%

Szoktam főzni sertéscombból egy jó sűrű levű pörköltet, kisütöm olajban a krumplit, és összekeverem a kettőt.

Tudom, hogy szűzpecsenyéből kéne, mert az a neve is, de egy az, hogy így egy kicsit olcsóbb a hús, kettő, hogy amatőr vagyok.

2021. febr. 23. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:

Én például sertés szűzpecsenyéből készítem, vagy ha jönnek a lányomék, akkor kénytelen vagyok csirkemellből (azért nem rossz).

Füstölt kenyérszalonnát pirítok, már kezd füstölni amikor rádobom a csíkokra vágott szűzpecsenyét, gyorsan megkeverem, rá bőségesen a zúzott fokhagymát, borsozom, enyhén sózom. Mikor a hús kb. 3 perce pirulhat, újabban 1-2 fej húsos paradicsomot egész apróra vágva még beledobok, 1-2 perc múlva a tűzről lehúzom, enyhén megpaprikázom (ha magamnak, akkor chili). Összekeverem a héjában főtt, kockára vágott, forró zsírban ropogósra sütött burgonyával, és már tálalom is. Valami savanyúság dukál hozzá.

2021. febr. 23. 20:56
 4/22 anonim ***** válasza:
66%
2es vagyok, lemaradt, hogy a végén én is agyonfokhagymázom.
2021. febr. 23. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
74%
2-4-es: Ennek semmi, de semmi köze a brassóihoz, ez csak elrontott pörkölt!
2021. febr. 23. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 A kérdező kommentje:
Apám is úgy csinálja, mint a 2-es, szeretem is, finom is, csak brassóinak hívni nem szeretem.
2021. febr. 23. 21:35
 7/22 anonim ***** válasza:
67%

Kezdésnek:

A brassóiba nem kell vöröshagyma!!!

Ami kell bele:

Füstölt szalonna zsírja, só, bors, fokhagyma.

Kész!

Ez ugyanis apró PECSENYE és nem pörkölt és nem tokány és nem főtt hús!

2021. febr. 23. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
35%
7-es, mármint szerinted!
2021. febr. 23. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 A kérdező kommentje:
#7 egyetértek, csak a húsról mintha megfeledkeztél volna.
2021. febr. 24. 00:48
 10/22 anonim ***** válasza:
66%

#9

Azt hittem, hogy az evidens.

Lapocka vagy szűz, mikor, mi. Sertés

7-és voltam.

2021. febr. 24. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!