Brassói aprópecsenye recept?
Mai GyK-s kérdés ihlette a kérdésem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Itt többen is írták, hogy csak azt szeretik, amit ők csinálnak. Kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja. Nem profik receptjei is érdekelnek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az utolsó kommentelőre reagálva, volt hogy már nekem is mócsingos lett, mert az istennek sem akart puha lenni a hús, így 3 óra után, mikor a nagyja hús már nagyjából felaprózódott, és még így is rágós volt, lekapcsoltam a gázt. :D Szóval ettől még brassói volt.
Egyébként pirítom a húst, utána sok hagyma, fokhagyma, bors, só, majoranna a végén és kész is. De mifelénk sokan raknak hozzá borsót is (Hajdú-Bihar). Úgyis szeretem. :) Vagy épp egy nagyon pici leheletnyi paprika, tehát nem pörkölt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szoktam főzni sertéscombból egy jó sűrű levű pörköltet, kisütöm olajban a krumplit, és összekeverem a kettőt.
Tudom, hogy szűzpecsenyéből kéne, mert az a neve is, de egy az, hogy így egy kicsit olcsóbb a hús, kettő, hogy amatőr vagyok.
Én például sertés szűzpecsenyéből készítem, vagy ha jönnek a lányomék, akkor kénytelen vagyok csirkemellből (azért nem rossz).
Füstölt kenyérszalonnát pirítok, már kezd füstölni amikor rádobom a csíkokra vágott szűzpecsenyét, gyorsan megkeverem, rá bőségesen a zúzott fokhagymát, borsozom, enyhén sózom. Mikor a hús kb. 3 perce pirulhat, újabban 1-2 fej húsos paradicsomot egész apróra vágva még beledobok, 1-2 perc múlva a tűzről lehúzom, enyhén megpaprikázom (ha magamnak, akkor chili). Összekeverem a héjában főtt, kockára vágott, forró zsírban ropogósra sütött burgonyával, és már tálalom is. Valami savanyúság dukál hozzá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kezdésnek:
A brassóiba nem kell vöröshagyma!!!
Ami kell bele:
Füstölt szalonna zsírja, só, bors, fokhagyma.
Kész!
Ez ugyanis apró PECSENYE és nem pörkölt és nem tokány és nem főtt hús!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#9
Azt hittem, hogy az evidens.
Lapocka vagy szűz, mikor, mi. Sertés
7-és voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!