Brassói aprópecsenye recept?
Mai GyK-s kérdés ihlette a kérdésem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Itt többen is írták, hogy csak azt szeretik, amit ők csinálnak. Kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja. Nem profik receptjei is érdekelnek!
Az utolsó kommentelőre reagálva, volt hogy már nekem is mócsingos lett, mert az istennek sem akart puha lenni a hús, így 3 óra után, mikor a nagyja hús már nagyjából felaprózódott, és még így is rágós volt, lekapcsoltam a gázt. :D Szóval ettől még brassói volt.
Egyébként pirítom a húst, utána sok hagyma, fokhagyma, bors, só, majoranna a végén és kész is. De mifelénk sokan raknak hozzá borsót is (Hajdú-Bihar). Úgyis szeretem. :) Vagy épp egy nagyon pici leheletnyi paprika, tehát nem pörkölt.
Szoktam főzni sertéscombból egy jó sűrű levű pörköltet, kisütöm olajban a krumplit, és összekeverem a kettőt.
Tudom, hogy szűzpecsenyéből kéne, mert az a neve is, de egy az, hogy így egy kicsit olcsóbb a hús, kettő, hogy amatőr vagyok.
Én például sertés szűzpecsenyéből készítem, vagy ha jönnek a lányomék, akkor kénytelen vagyok csirkemellből (azért nem rossz).
Füstölt kenyérszalonnát pirítok, már kezd füstölni amikor rádobom a csíkokra vágott szűzpecsenyét, gyorsan megkeverem, rá bőségesen a zúzott fokhagymát, borsozom, enyhén sózom. Mikor a hús kb. 3 perce pirulhat, újabban 1-2 fej húsos paradicsomot egész apróra vágva még beledobok, 1-2 perc múlva a tűzről lehúzom, enyhén megpaprikázom (ha magamnak, akkor chili). Összekeverem a héjában főtt, kockára vágott, forró zsírban ropogósra sütött burgonyával, és már tálalom is. Valami savanyúság dukál hozzá.
Kezdésnek:
A brassóiba nem kell vöröshagyma!!!
Ami kell bele:
Füstölt szalonna zsírja, só, bors, fokhagyma.
Kész!
Ez ugyanis apró PECSENYE és nem pörkölt és nem tokány és nem főtt hús!
Azt hittem, hogy az evidens.
Lapocka vagy szűz, mikor, mi. Sertés
7-és voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!