Tudnátok keksz recept ötletet adni, ami megfelel e kritériumoknak?
Mielőtt valaki kiosztana, természetesen neten is böngészem az ötleteket, csak eddig valahogy nem jött semmi húdejó.
Szóval:
-sokáig elálljon
-nézzen ki "jól", mert ajándékba lenne
-alap hozzávalók minden van itthon, de csak 1 db tojás (és már nem tudok kimenni venni) és nagyon kevés vaj, szóval butter cookies már nem jönne ki belőle
-vaj lehet benne, de más tejtermék nem
-némi mandula, kókusz, kakaó, csoki az van :D
Ha esetleg vkinek eszébe jut bármi, linkelje már légyszi :D
Hát sajnos a feltételeknek megfelelő sütihez sok vaj kell!
Attól áll el, attól lesz omlós.
Van egy nagyon finom ropogós kekszem, amit gyakran sütök, ahhoz 12 dkg vaj kell. De ebből vagy 50-60 db keksz lesz. Mennyi az a "kevés" vaj, amid van otthon?
Esetleg fele mennyiséget is el tudsz ebből készíteni, ha kevés a vaj...
Érdekel? Narancshéjas-csokis keksz.
Ez jól hangzik!
Csak 10 deka vaj van most itthon, de nem akarok nagy adag sütit csinálni, tehát akkor ez nem is lenne gond.
Köszi nagyon, ha elküldöd! :)
15 dk vaj
15 dk cukor
20 dk finomliszt
1/2 kiskanál sütőpor
7 dk vanilia ízű krémpor( vagy keményítő)
3 ek tej (vagy víz)
Tehetsz bele kevesebb lisztet, helyette darált diót, kakaót stb.
Lehet a tetejére darabos diót, szeletelt mandulát, csokiforgácsat stb. tenni.
Összegyúrni, 20 percet pihentetni, majd kiszaggatni, és közepes hőfokon 15-20 pe4rcig sütni halvány színűre. Nem kell nagyon megsütni.
Tessék, itt van. Linkelem az eredetit, és hozzáteszem a saját megjegyzéseimet:
Narancsos csokis keksz
20 dkg lisztet, 6 dkg ételkeményítőt, 1 narancs reszelt héját, 10 dkg félédes csokit durvára darabolva, 1 csapott tk sütőporral kell összekeverni;
10 dkg cukrot, 1 cs vaníliáscukorral, 12,5 dkg vajjal habosra keverünk, beleteszünk 1 tojást és a lisztes keverékhez tesszük. Az egészet simára gyúrjuk, 3 részre osztjuk, 3 cm-es rudakat formálunk belőle. 1 cm vastag, 5 cm szélesre nyújtjuk, hideg helyen hagyjuk megkeményedni, éles késsel 1 cm vastagra szeleteljük.
175-200°C-on 10 percig sütjük.
------------------------------------------
Ha nincs otthon keményítőd, használj nyugodtan lisztet ahelyett is - bár a keményítőtől lesz igazán finom roppanós.
Én nem puha vajjal csinálom, hanem úgy, mint az omlós tésztát: a jéghideg vajat a liszttel késes robotgépben morzsásra keverem. És utána adom hozzá a többi alkotórészt.
Amikor már a rudakat kisodortam, és 5x1 cm-nyire ellapítottam, érdemes egy órára hűtőbe tenni, és csak utána felszeletelni. Könnnyebben megy a szeletelés. Én kb. fél cm vastagra szoktam, így tényleg nagyon hamar megsül.
Fú de jó, nagyon köszönöm a tippeket!
Szuper mindkettő :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!