Mi a különbség az amerikai és a sima palacsinta között?
"Sima" palacsinta között felteszem az itthon ismert, vékony, feltekert palacsintát érted. Nos, ez egy jóval egyszerűbb recept, tojás, liszt, szóda/tej (ennek az aránya kinél hogy változik) esetleg olaj, de van aki csak a serpenyőt keni ki, és egy híg tésztát kapsz, amit kisütsz és kakaóval, lekvárral, túróval stb. megtöltöd és megeszed.
Ezzel szemben az amerikai palacsinta tésztája inkább hasonlít a gofri tésztájához. Tojás is több kell bele, kell bele vaj, sütőpor/szódabikarbóna, és tej. Az állaga sokkal sűrűbb, sütéskor kisebb átmérőjű, vastagabb palacsintákat kapunk. Feltekerni nem szokták, és nem jellemző, hogy kakaóporral vagy túróval ennék, helyette juharsziruppal, vajjal, nutellával ízesítik.
Na hát ez a különbség, de nem tudom erre magadtól hogy nem jöttél rá, ha megnézted mindkettőnek a receptjét.
A "sima" palacsintában nincs sem sütöpor, sem szódabikarbóna, a tésztája hígabb, és egész vékonyra sütik aránylag nagy serpenyöben.
Az amerikai sokkal sürübb, kicsi és vastag palacsintát sütnek belöle, ebbe kell sütöpor vagy szódabikarbóna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!