Gyorsrizsből tejberizs?
Szóval van itthon gyorsrizs (az a főzőtasakos fajta), de gyártási hibás az egyik doboz, mindegyik zacskó ugyanott lyukas. Úgyhogy normál módon zacskóban nem tudom elkészíteni, mert kiömlik.
Arra gondoltam, hogy csinálok belőle tejberizst, hogy ne menjen kárba (hogy kiöntöm lábasba a zacskókból és úgy), de ez működőképes lehet? Mert nyilván nem szívja meg magát úgy, mint a "normális" rizs.
Hogy csináljam?
16: jól tudod, azért szokás vízben kezdeni, hogy ne kozmáljon oda. De hogy aztán ennek van-e jelentősége - ezt már nem tudjuk, mert szinte mindenki így látta az anyjánál, nagyanyjánál... :) Hagyomány.
Amúgy szerintem ugyanolyan sima rizs van a dobozos-zacskós rizsben is, mint a kilósban, csak ki van adagolva. Tipikusan az a célközönség, aki azt hiszi, hogy nem tud rizst főzni... :-D Pedig a sima kilós rizst is meg lehet főzni simán, vízben - meg a piláf módra is (olajban dinsztelés + felöntés 2x-es vízzel).
Én ma maradék rizsből és maradék húsokból-zöldségekből kínai rizses egytálételt készítettem. hagyma-fokhagyma-reszelt gyömbér megdinsztelve, rádobtam mirelit wok zöldségkeveréket, átpirítottam, ráöntöttem egy kevés szójaszószt, wok-fűszerkeveréket. kb. 5 perc alatt megvan. A maradék sülthúst vékony csíkokra vágtam, és a maradék rizskörettel együtt belekevertem a szójaszószos zöldséghez. Kész.
A 15-ös vagyok, nekem soha nem ég le, ha figyelek rá.
Egy trükk, amit anyósomtól tanultam, hogy elöször a lábast ki kell hideg vízzel öblíteni, utána a tejet önteni bele, egyböl beletenni a rizst és kevergetve fözni. Nem kell folyamtosan keverni, csak idönként megkeverni.
Én ugyan nem gázon fözöm, de annál meg a vastag lángelosztót alá kell tenni, hogy a láng nem direkt az edény fenekét érje.
A 17-es maradékeltüntetö receptje meg tökéletes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!