Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyorsrizsből tejberizs?

Gyorsrizsből tejberizs?

Figyelt kérdés

Szóval van itthon gyorsrizs (az a főzőtasakos fajta), de gyártási hibás az egyik doboz, mindegyik zacskó ugyanott lyukas. Úgyhogy normál módon zacskóban nem tudom elkészíteni, mert kiömlik.

Arra gondoltam, hogy csinálok belőle tejberizst, hogy ne menjen kárba (hogy kiöntöm lábasba a zacskókból és úgy), de ez működőképes lehet? Mert nyilván nem szívja meg magát úgy, mint a "normális" rizs.

Hogy csináljam?


2021. febr. 23. 19:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Sina rizsből is csináltam úgy is finom
2021. febr. 23. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
Sima*
2021. febr. 23. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:
10, fingom sincs, miről beszélsz, az én kommentjeim és visszakérdezésem fentebb olvashatók a 3-5-ös hozzászólásokban.
2021. febr. 23. 22:37
 14/18 A kérdező kommentje:
A többieknek köszi a válaszokat, ezek szerint akkor ötletelhetek tovább, hogy mit lehetne kezdeni vele. :)
2021. febr. 23. 22:39
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
LEhet belöle tejberizst készíteni, én kezdetben kevesebb folyadékot adok hozzá, ha kell, pótolom a folyadékot kisebb adagokban. Vizet soha nem teszek a tejberizsbe, ez csak rossz és értelmetlen spórolási szokás, viszont a tej mennyiségét soha nem lehet elöre pontosan megmondani, mert ez a rizs aktuális szárazsági fokától is függ, eltekinve az egyéni ízlésbeli eltérésektöl, van, aki majdnem pergösen szereti, meg van, aki enyhén szétfözve
2021. febr. 24. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:
15, na ez most nekem új. :-) Nem ég le, ha rögtön tejben kezded főzni? Én azt hittem, amiatt kell a víz az elején, nem a spórolás miatt.
2021. febr. 24. 08:48
 17/18 anonim ***** válasza:

16: jól tudod, azért szokás vízben kezdeni, hogy ne kozmáljon oda. De hogy aztán ennek van-e jelentősége - ezt már nem tudjuk, mert szinte mindenki így látta az anyjánál, nagyanyjánál... :) Hagyomány.


Amúgy szerintem ugyanolyan sima rizs van a dobozos-zacskós rizsben is, mint a kilósban, csak ki van adagolva. Tipikusan az a célközönség, aki azt hiszi, hogy nem tud rizst főzni... :-D Pedig a sima kilós rizst is meg lehet főzni simán, vízben - meg a piláf módra is (olajban dinsztelés + felöntés 2x-es vízzel).


Én ma maradék rizsből és maradék húsokból-zöldségekből kínai rizses egytálételt készítettem. hagyma-fokhagyma-reszelt gyömbér megdinsztelve, rádobtam mirelit wok zöldségkeveréket, átpirítottam, ráöntöttem egy kevés szójaszószt, wok-fűszerkeveréket. kb. 5 perc alatt megvan. A maradék sülthúst vékony csíkokra vágtam, és a maradék rizskörettel együtt belekevertem a szójaszószos zöldséghez. Kész.

2021. febr. 24. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

A 15-ös vagyok, nekem soha nem ég le, ha figyelek rá.

Egy trükk, amit anyósomtól tanultam, hogy elöször a lábast ki kell hideg vízzel öblíteni, utána a tejet önteni bele, egyböl beletenni a rizst és kevergetve fözni. Nem kell folyamtosan keverni, csak idönként megkeverni.

Én ugyan nem gázon fözöm, de annál meg a vastag lángelosztót alá kell tenni, hogy a láng nem direkt az edény fenekét érje.


A 17-es maradékeltüntetö receptje meg tökéletes!

2021. febr. 24. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!