Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 16 főre mit főznétek ebédre?

16 főre mit főznétek ebédre?

Figyelt kérdés
Vasárnap keresztelő lesz, de már előtte megérkeznek a vendégek, és nem tudom mit főzzek előző napokon?!
2010. aug. 17. 08:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

töltött káposzta v babgulyás esetleg egy jó marhapörkölt nokedlivel - kész nokedli legyen, mert 16 főre belegebedsz a szaggatásba


sütinek linzer vagy zserbó ezeket előre meg lehet csinálni

2010. aug. 17. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
több főre érdemes akár egytálételeket csinálni, vagy leveseket. pl, amiket én szoktam csinálni, ha összejön a család (10-12 fő): gulyásleves, palócleves, húsleves, gombaleves. főételnek: pl: pörköltek - csirkepöri, disznópöri, akár rakott krumpli, krumplipaprikás, töltött csirke, oldalas, rántott husi, rántott gombával, rántott karfiollal, rántott sajttal, stb. salátákkal, sült husikkal. vagy bográcsba pörkölt. az egész olcsó és még a szabadban is kint vagytok és még fini is. esetleg töltöttkáposzta, toros káposzta, esetleg saját készítésű pizza. hirtelen ezek jutnak az eszembe.
2010. aug. 17. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

ha dögmeleg lesz, legyen könnyebb étel is a menüsorban, vagy vmi gyümölcsös desszert.

esetleg lehet jégkrémet (bolti) variálni. egyszer ettem diójégkrémet sárgadinnyegolyókkal - hmmmm, nyami :) a gyümölcsöt előre bekészíted, behűtöd, és a fagyit csak rá kell gombócolni.

2010. aug. 17. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A pörkölt hangzik a legjobban, az a legkisebb szívás.


16 embernek rántott húsból kell vagy 30 szelet. Mire azt megsütöd...Töltött csirkecomb, dettó. Kinek van annyi ideje?

2010. aug. 17. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy jo bogracsost. Vagy apum szokott meg egy olyat(nem tudom mi a neve, de nagyon finom), hogy ugyancsak kinti tuzon egy ustben paszulyt valamifele fustolt hussal, fuszerekkel es nem tudom meg mivel. Ha erdekel megkerdezem es este leirom pontosabban:)
2010. aug. 17. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én midnenképp: Töltött káposzta, leves (Húsleves) + Hideg tálak készitése (Szalámi, sonka szeletelve, sajtok, maszlina, zöldségek felvágva.)
2010. aug. 17. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp olyat ami magától is elpöszörög a lábasban. Bográcsban, sütőben. Pörkölt gulyás ilyesmi. Ha ragaszkodsz a frissensülthöz, én azt mindenképp rendelném,étteremből. Senkinek nincs se kedve se ideje ott p..öcsölni a serpenyő felet egy egész napot.
2010. aug. 17. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A húslevessel nincs sok baj, reggel felteszed és délre kész.

Ilyen melegben én személy szerint a pörköltféléket nem díjazom, fasírtot készíthetsz előző nap is, meg mondjuk hozzá franciasalátát, de frissen főzőtasakos rizst is készíthetsz mellé. Én úgy szoktam h előző nap megsütöm a fasírtot, összedobom a salátát, be a hűtőbe. Mivel a mikróval én nem szeretem a sülteket melegíteni, veszem a nagy tepsit és abban beteszem a fasírtot a sütőbe, ímg átmelegszik.

Desszertnek lehet pl joghurttorta, az is előző napos meló, bár igazából mindenféle sütit előző nap el lehet készíteni, de én cukrászdából rendelnék ennyi főre.

2010. aug. 17. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
100%
Nálunk évente több alkalommal van ilyen nagy összejövetel, általában 15-en vagyunk. Gulyáslevest szoktam főzni, vagy vegyes húslevest. A húslevest csirkeaprólékból és sertéshúsból készítem. Fokhagymás karajszeletet, rántott húst, óvári csirkemellet szoktam sütni. Az óvárit nagyon egyszerű elkészíteni. A csirkemellszeleteket bedörzsölöm vékonyan knorr gyros fűszersóval,beleteszem egy nagy tepsibe, kevés olivaolajat öntök alá, a tetejére bacon szalonnát és felszeletelt, párolt gombát teszek, a gombát csak sóval és borssal fűszerezem. Amikor félig már átsült a hús kíhúzom a tepsit a sütőből reszelt sajtot teszek a tetejére és készre sütöm. Ez mindig az utolsó falatig elfogy. Vagy tasakos rizst főzök, vagy petrezselymes krumplit. Salátának majonézes kukoricát és vegyes salit csinálok. Megveszem a kész, már mosott zacskós salátakeveréket teszek még bele kockára vágott paradicsomot, feta sajtot, salátaolajat és már kész is van.
2010. aug. 17. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
én húslevest csináltam, sajtos csirketortát, fasírozottat köretnek pedig krumplipürét és rizst. Ezeket csak összerakod és bedobod a sütőbe és készen vannak.
2010. aug. 17. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!