Mi főzzek ebédre pulkyacommból? És hogyan?
Van itthon hagyma,fokhagyma,zöldségmix,gomba,tejföl,sajt,szalonna
Köszi!!
Anyukám le szokta inazni ill. csontozni. Kicsit babra munka, de megoldható. Onnantól kezdve lehet darálni is vagy kockázni.
Jó levesnek is.
Én hagymát pirítanék, rá a husidarabokat, só, bors, fokhagyma, gomba, és tejföl. Aztán sűríteném egy kis liszttel.
Én is ilyesmit akartam,de végül ez lett belőle:
Jénai tálba egy réteg krumpli,rá hagyma,rá a husi szeletben,arra szalonna,arra megint hagyma,még egy réteg krumpli és végül a tetejére paradicsom vastagabb karikákban a tetején. És betettem a sütőbe:-) Nem tudom mi lesz belőle:-)
Biztos finom lesz, ha a fűszerek nem sajnáltad. A pulykacombnak önmagában nincs ize, bőven kell fűszerezni.
Egyébként meg nem értem, miért kérded, ha már fél órán belül a sütőben rotyog....
Megdinszteled a kockázott szalonnát a aprított hagymával kis olajon,kb 10-15 perc után mehet bele egy púpos evőkanál piros paprika,amit gyorsan elkeversz. Ekkor azonnal bele dobod a felcsíkozott pulykahúst és a gombát picit átforgatni a hagymás alapban,(vigyázz a paprika meg ne égjen) hozzáöntesz 2-3 dl vizet,1 teáskanál só,1 kiskanál fekete-bors, izlés szerint delikát,(esetleg egy füstölt ízű kocka), és hagyod rotyogni úgy 40 percen keresztül,ügyelve hogy picit pótoljuk mindig a levet az mindig félig lepje el
Gáz ki.
1.5 dl tejföl 1 evőkanál lisztel jól összekeverve a már-már kissé kihűlt pörköltes alapba bele öntöd, összekevered, újra gyújtasz hogy megrottyanjon és kész is a finom gombás pulykatokány.
Köretnek tészta a legegyszerűbb.
Isteni !
Hmm,a tokány sem hangzik rosszul!
Amikor kérdeztem még halványlila dunsztom sem volt mit csináljak,kiirtam a kérdést,vártam pár percig,aztán megvilágosodtam:-)
Ha az 5let megvan onnétól kezdve már vilámgyors vagyok. Egyébként nagyon finom volt.
Tudom, hogy már tárgytalan, de ha legközelebb is ihlet kellene...: én tegnap ezt készítettem el darált pulykacombból, nagyon finom lett, párom, aki korábban odavolt a műkajáért, imádta. :)
Egyébként mi lett a tepsis-rétegzett pulykádból, finom lett? :)
Köszi,ez is jol hangzik!
Huuu,igen nagyon finom lett!!!Nem vagyok oda ilyen zöldségdolgokért,de az a sült paradicsom is a tetején teli találat lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!