Sajttortát csinálok,de a kekszes alap szétesik,hiába tettem bele vajat. Van valamilyen tippetek hogy mit csináljak?
Zabkekszet használsz? Mennyi kekszhez mennyi vajat tettél?
Az én receptemben kb. 15-20 deka kekszhez 7-8 deka olvasztott vaj van. Ennyivel tuti összeáll. pici cukor és fahéj is megy bele.
Váncsa István receptje.
Nem tudod lenyomkodni a forma aljába? Én egy pohár aljával szoktam tömöríteni.
Akkor fog majd ténylegesen összeállni, ha rátetted a krémet. Abból fog még magába szívni nedvességet.
Nyers vagy sült amúgy?
Én egy csomó olyan kekszes alapba beleszaladtam a neten, ami nem írt bele tejet, vagy (és) lekvárt, vagy más nagyobb víztartalmú anyagot. A vaj az zsír, attól önmagában persze, hogy széthullik.
Szóval érdemes több helyről összeszedni a recepteket, mert a f-ság úgy terjed mint a pestis (vagy a korona...) 1 hülye kitalál valamit, a többi meg onnan másolja, és terjeszti. Sokszor ugyanazokkal a szavakkal vannak leírva a receptek... Aztán sokan csodálkoznak, mint most te, miért rossz a végeredmény.
4-es nincs igazad! Nem kell bele se tej, se lekvár.
A zabkeksz a vajjal TÖKÉLETESEN összeáll.
Itt a Váncsa recept, évek óta ez alapján csinálom, és mindig sikerül!
7: ami nyilvánvaló, azt nem kell külön leírni.
A sajttorta alapját default setting zabkekszből szokás csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!