Mit főzzek holnap? Valami tésztaétel lenne jó!
De ne legyen milánói maki,sem velencei spagetti,sem káposztás tészta,mert ezek voltak mostanában! A többi jöhet! :)
25/N
szezámos baconös tészta
olajon hagymát és fokhagymát pirítasz aztán rá a bacondarabokat és végül egy kis szezámmagot. összepirítod rá a kifőtt tésztát. összekevered és kész. gyors egyszerű és nagyon finom.
Egyik kedvencünk:
Bármilyen tészta jó hozzá, én általában spagetti tésztával szoktam. Darált húst megfőzöd pörköltnek, a kifőtt tésztát krémsajttal és tejföllel összekevered, majd erre a "pörkölt" ezt egy jénai tálban összekevered rá reszelt sajt, és beteszed a sütőbe míg rá nem olvad a sajt. Szerintem nagyon finom és egyszerű. :)
Húsos derelye:
e
Hozzávalók:
30 dkg marhahúshos
10 dkg vöröshagyma
olaj a sütéshez
20 dkg liszt
1 tojás
4 dl joghurt
só
bors
fokhagyma
zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
Egy széles tálba lisztet teszünk, hozzáadjuk a sót, tojást, kevés vizet, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Ezt 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral 5-6cm átmérőjű karikákat szaggatunk, s kissé meglisztezzük ezeket. A húst ledaráljuk a vöröshagymával, megsózzuk, hozzátesszük a borsot, a petrezselymet, s serpenyőben megsütjük. A tésztakarikákra kis húshalmokat teszünk, a tészta széleit úgy nyomkodjuk, hogy a közepén kilátszódjon a hús. Az így előkészített derelyét lábasba helyezzük, leöntjük erőlevessel, lassú tűzön főzzük. A derelyéket szűrőkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, majd a serpenyőben, forró olajban aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk, a fokhagymás joghurtot külön adjuk hozzá.
Rakott tészta vagy rakott palacsinta.
Egy sor tészta, egy sor mák, egy sor dió,tészta, lekvár, kakaó. A tetejére felvert cukros tojásfehérje. 15-20 perc a sütőbe.
Dehogynem,jók a simák is de néha nem árt egy kis "vérfrissítés" ! :) Köszönöm,a recepteket,és az ötleteket,mindenkit felpontoztam! :)
Pápá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!