Tojásfehérjét és tojássárgáját kézi habverővel mennyi idő fölverni?
Mérd az időt. A sárgájából nem tudsz habot verni, csak a fehérjéből.
A tojás sárgáját nem lehet felverni, csak kikeverni, ehhez a fözökanál elég. Kb 10 perc alatt megvan.
A tojás fehérjét rendes kézi habverövel - a rugóformájúval - szintén kb 10 perc alatt fel lehet verni habosra.
De készülj fel rá, hogy elég fárasztó lesz, mert folyamatosan kell csinálni.
Én egyébként sok éve kézzel verem fel, mert nem kell elöszedni a gépet, utána meg elmosni, illetve idöben sem több, ha beszámítom az elöszedés-elmosás-elpakolást
Attól függ, hogy együtt, vagy külön-külön.
És attól függ, hogy mennyi tojást.
- 1-2 egész tojást panírozáshoz, villával érdemes,
- 1-2 db. szétválasztott tojáshoz sem venném elő a habverőt
A 3-as is gyakorlatilag azt írta, amit a 2-es!
Megint szórakozik valaki?
Attól függ, hogy hány tojásról van szó. Ha csak 1-3 db, az viszonylag gyorsan megvan, szerintem max. 10 perc. Ha nagy mennyiségről van szó, akkor érdemes inkább géppel. De ha nincs, az is megoldható kézi habverővel. Nagymamámnak se volt semmi gépe, mégis sütött sokat, és jókat.
Villával én neki nem állnék, azzal a leglassabb. Nem véletlenül ezzel szívatják a főzős műsorokban a versenyzőket :)
6-ös: komoly bajok vannak a szövegértéseddel!
A 2-es odanyögött egy "villával egyszerübb" hülyeséget, a 3-as részletesen leírta, hogy mit és hogy lehet csinálni. Ha neked ez ugyanaz, akkor veled van valami baj!
7:
"1-2 egész tojást panírozáshoz, villával érdemes,"
Panírozáshoz nem verünk habot. Habot verni nem érdemes villával.
Kicsit összekutyulni panírozáshoz, tojásrántottához, lehet bármivel, villával is.
Szóval a 3-as sem volt annyira pontos, részletes.
Tojas sargajabol is lehet kesziteni 'habot' ... csak surubbet mint a feherjebol. Sokkal tovabb kell verni, a sargaja egeszen kifeheredik es allagra olyan lesz mint egy suru majonez. Kezzel nagyon sokaig tart elkesziteni, de gepi habverovel par perc alatt megvan.
Tojasfeherjet sima villaval is fel lehet verni es az sem tart par percnel tovabb.
"Habképző képesség
Tojássárgája → hab
A folyadék/levegő határfelület nagy mértékben megnő → a fehérjék
denaturálódnak és aggregátumokat képeznek."
Forras: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!