Miért lett nyersszerű a sztrapacska?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Juhtúrós sztrapacskát szerettem volna készíteni. Ahogy kiszaggattam és kiszedtem, tiszta nyálkás volt és nyers íze volt. Pedig elég sokáig főtt lobogó vízben. Mi lehet a gond?
(800g krumpli, kb.350g liszt, víz, só, 1db tojás)
2021. jan. 20. 19:45
1/12 anonim válasza:
valoszinu a krumplit ki kellett volna nyomkodnod ... marmint a levetol ... mellesleg a sztrapacskaba nem kell tojas :)
2/12 A kérdező kommentje:
Ki lett nyomkodva :)
2021. jan. 20. 20:12
3/12 A kérdező kommentje:
És a recept írt tojást.
2021. jan. 20. 20:13
4/12 anonim válasza:
Szerintem sokat hagytad állni. Ez a krumplis galuska akkor lesz jó, ha már forr a vized mire lereszeled, nagyon gyorsan, pikpakk összedolgozod, és már szaggatod is a főző vízbe.
5/12 A kérdező kommentje:
Ez sem stimmel, mivel vízforralóval forraltam vizet, mire kész lett, addigra szaggathattam is bőven :/
2021. jan. 20. 20:21
6/12 anonim válasza:
#4 vagyok, én nem szoktam kinyomkodni sem, viszont amint kész, leöblítem hideg vízzel.
7/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy túl nagyra lett reszelve? A nagyobb lyukú sajtreszelőn csináltam.
2021. jan. 20. 20:48
8/12 anonim válasza:
A kis lyukú sajtreszelőt használd , vagy a reszelő részét. Bő forró vízbe szaggasd, különben elázik, összetapad.
10/12 anonim válasza:
A kis lyukú sajtreszelő jó, de anyós azon a másik fajtán reszeli le teljesen pépesre. Valamennyi lisztet tesz bele (tojást nem), só, bors, és már szaggatja is. Tökéletes szokott lenni. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!