Egyszerű sztrapacska recept?
Kezdő szakács vagyok, a receptoldalakon hatezerféle recept van, mind más arányokkal dolgozik, még abban sem egyezik, hogy mibe keveri bele a galuskát (csak a zsírba, túróba is, tejfölbe is...), van ahol sütik a végén van ahol nem...
Szóval, egyszerű alapreceptet keresek, amit nem nagyon lehet elrontani.
Köszönöm előre is!
Nem tudok arányokat, én érzésre csinálom.
2 személyre 6-8 közepes krumpli. Nagy lyukú reszelőn lereszelem, lesózom.
Szalonnát kockázok, zsírjára sütöm, a pörcöt kiszedem egy kis tálkába. (Minél több, annál jobb.)
A krumplit kinyomkodom nagyjából, nem kell szárazra, ráütök egy tojást, annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű deszkáról szaggatható állagot kapjak.
A kiszaggatott tésztát megfőzöm, 1-2 perc, miután feljött kiszedem, és a szalonna zsírjába forgatom.
A kész adagot felteszem a gázra, és 1 tömlős juhtúrót rányomok, addig forgatom, míg elolvad, és bevonja a tésztát.
Tálaláskor megszórom a pörccel.
(Ezek viszonylag kemény nagy galuskák, de mi így szeretjük. Lehet kis reszelőn csinálni, akkor galuska szaggatón is átmegy.)
1, ha elolvastad volna a kérdésem, leírtam, hogy a googlés megoldáson már túl vagyok, és nem ok nélkül kérdezek itt...
2, Köszi a választ, most akkor ez megint új 🙈 Tömlős túró? Én azt hittem, darabossal kell...
A juhtúró más ízű és állagú, mint a sima.
Van ahol sajtpultban kimérve árulják, általában a hűtőpultban ilyet találsz.
"csak a zsírba, túróba is, tejfölbe is..."
Ja, meg ha ilyen alapok is kérdésként merülnek fel, elméleti, gyakorlati szakoktató, hogy tanította?
Szakmunkásvizsgán hogy mentél át? Ezt a szégyent...
2-es mmmmmm, ez szuperül hangzik, tuti kipróbálom.
amúgy szerintem a kérdező nem szakmailag értette a szakácsot, hanem hogy otthoni "szakács" (remélem :D )
Írhattam volna kezdő háziasszonyt is, végül is. Azért írtam oda, mert itt a nagyátlag hajlamos oltogatni, ha valaki nem tud valamit, gondoltam megelőzöm a dolgot. Sose csináltam, nyilván honnan tudnám, hogy melyik recept az eredeti, mikor neten minden önjelölt mesterszakács a sajátját írja igazzzzzzy és eredeti receptként, holott azon túl, hogy krumpli meg juhtúró, semmiben nem hasonlítanak...
Nem jött össze, értelmes választ egy embernek sikerült adnia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!