Mitől málik szét a kenyerem?
A tk liszt tisztán sütve nehéz, haladóknak való alapanyag. Az 1 liter vizet beleteszed mind a lisztbe? Rengeteg.
A "hagyom kelni" mennyi idő milyen hőfokon?
Kimaradt: hány fokon, hány percig sütöd?
A kenyér tetejének vízzel kenésétől kirázott a hideg, ez szörnyű. :(
Pont jól tudod, 9-10 dl liter víz kell az 1 kg teljeskiőrlésű lisztből készült kenyérbe. Vízzel lekenni a tetejét akkor szokták, amikor forrón kiveszik a sütőből.
Nekem a méz és a malátaszirup a gyanús, nem tudom mennyit teszel, de azt mondom, hogy próbáld jóval kevesebbel. Én még 2-3 evőkanál olajat is tennék bele a tésztába, úgy tapasztaltam, hogy az tud javítani a kenyér állagán.
Sütés közben teszel alá vizet? Én szoktam. Lehet a méz a gond, nem tudom.
A lekenéssel nincs gond.
Őszintén szólva a gyors kelesztésű (pár óra alatt kész) kenyerek mind szenvednek ebben a betegségben.
plusz a tk lisztnél kevesebb a glutén így nem fogja összefogni semmi a kenyered. A rostok, a magok pedig mind a morzsolódásnak kedveznek.
4: NEM kenni kell, hanem spriccelni.
A pékségekben is pont így csinálják - szóval nem tudom, mit értetlenkedsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!