Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálnátok több kiló dióval?

Mit csinálnátok több kiló dióval?

Figyelt kérdés

Eladás megvolt.

Magába is ettem már.

A diótejen gondolkodom, csak mit kezdjek a megmaradt masszával?

De még így is marad egy csomó.

2021. jan. 19. 15:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

Rakd csak be a fagyóba. A diófák minden második évben teremnek tisztességgel. Ha az idén jó termés volt, nemcsak nálatok, másutt is az volt. A vevők válogathattak, hogy hol, milyet vegyenek.

A következő évben a fák kicsit kevesebb termést hoznak, vagy éppen semmit, majd akkor elviszik azt is, amire az idén rá sem néztek.

2021. jan. 19. 18:26
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Rumos-diós süti recept:

[link]

2021. jan. 19. 18:30
 13/22 A kérdező kommentje:

11! Nálunk most ez volt a gyenge év 😅

6 éve lakunk itt, és valóban, ahogy mondod, váltakozik a diótermés. 60 kg körül volt a rekord eddig.

És igazából a fagyasztóba nem igazán fér már, mert tele van málnával 😅

2021. jan. 19. 18:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ajándékozd oda vkinek, akinek jól jönne.
2021. jan. 19. 20:30
 15/22 anonim ***** válasza:

Mi nagyon szeretjük a diós sütiket, de ritkán csinálunk, mert nagyon drága és mostanában a mi egyszem diófánk nem erőltette meg magát túlzottan.

Egy hatalmas adag aranygaluskát biztosan csinálnék hirtelen felindulásból, mert ezer éve nem ettünk.

Amúgy én is eltenném a fagyasztóba, aztán szerintem hamar elkopna.

2021. jan. 19. 21:05
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekünk is van 2 eves diónk, de az íze már nem olyan, mint a frissnek. Mi a madarakat etetjük vele :)
2021. jan. 20. 11:40
 17/22 anonim ***** válasza:

Palacsintába teheted tölteléknek.

A darált diót el kell keverni cukorral, és egy kis forró tejjel le kell forrázni. Tehetsz bele mazsolát is. Ideális esetben egy krémes dió massza lesz belőle, ezt eheted pirítóson, eheted magában, rakhatod fagyi mellé, stb...

A vágott diót használhatod babfasírtba is.

2021. jan. 20. 14:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért be kell valljam kicsit irigylem a problémádat :)

Nekünk van 5 diófánk, de valami betegség mindet megtámadta, termés semmi nem lett. :(

2021. jan. 20. 14:43
 19/22 A kérdező kommentje:
Végtelenül sajnálom, utolsó! Csak nem a dióburok fúrólégy tette tönkre? Van ellene egy kiváló szer, ami valójában egy élőlény: Artis Pro. Gombafaj, a fa alatt lévő talajba kell eldolgozni, élhetetlen körülményeket teremtve az áttelelő légynyűveknek.
2021. jan. 20. 14:49
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt akartam én is javasolni, amit a 14-es! Nagycsaládosoknak, rászorulóknak, akár szétadagolva, húsvét előtt egy-egy csomagot.
2021. jan. 20. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!