Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kaptunk par kiló almát és nem...

Kaptunk par kiló almát és nem akarom, h ránk rohadjanak. Ti mit csinálnátok vele?

Figyelt kérdés
A hűtőbe sajnos nem férnek be. Sajnos eléggé lassan fogy egyesével :(. Mit lehet/ érdemes belőle viszonylag gyorsan elkészíteni, hogy ne vesszenek kárba?
2011. szept. 6. 17:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kompót, almás pite.
2011. szept. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim válasza:
100%

Almás palacsintát!

Sima palacsinta tészta, amibe a végén reszelt almát teszel és kisütöd (kicsit vastagabban, mint máskor)


És ha összedobsz hozzá egy kis levest,, kész is a vacsi/ebéd, de desszertnek, vagy csak úgy magában is finom!


Ja és egy kis fahéjas porcukorral is lehet tálalni! Úgy még finomabb!

2011. szept. 6. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Almas lepeny
2011. szept. 6. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha nagyon sok van, elteheted befőttnek is.
2011. szept. 6. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

almakompót

almás lepény

almás rétes - csak ha van időd,kedved bohóckodni a réteslappal...


almalé- beteszed centrifugába és kifacsarod,...


Ha több lenne:

almabor

almaecet

almapálinka


Aztán még:


Almatorta:


Hozzávalók:

12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.

A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.

Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük.


Francia almatorta


Hozzávalók:


7,5 dkg puha vaj

15 dkg cukor

2 ek. vaniliás cukor

csipet só

4 tojás

10 dkg liszt

5 dkg étkezési keményítõ

1 tk. sütõpor

75 dkg savanykás alma


Fűszeres almás


Hozzávalók


• 80 dkg alma

• 25 dkg mirelit vajastészta

• 2 tojás

• 2 dl tejszín

• 8 ek. barnacukor

• 2 ek. őrölt fahéj

• reszelt szerecsendió

• 8 gerezd dió



Elkészítése


A tojásokat a tejszínnel, 2 ek. cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a durvára vágott dióval habosra keverjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, kör alakban felszeleteljük.

Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, rászórunk 2 ek. cukrot, és belesimítjuk a tölteléket. A tetejére szórjuk a maradék cukrot, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Hidegen tálaljuk.

1,5 dl tejföl

1 ek. porcukor


Elkészítés:


A vajat 10 dkg cukorral, 1 ek. vaniliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítõt és a sütõport hozzákeverve tésztává gyúrjuk.

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk.

A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra.

A tésztát 28 cm átmérõjû kivajazott tortaformába töltjük és a tetejét elsimítjuk.

Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütõ alsó rácsán 35 percig sütjük.

A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaniliás cukorral összekeverjük.

A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre és a sütõbe visszatéve még 25 percig sütjük.

A már kihûlt tortát porcukorral meghintjük.

2011. szept. 6. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Reszelsz le belőle, megdinszteled egy kis cukorral és fahéjjal, majd lerakod fagyasztóba. Süteményekhez, almaszószhoz, palacsintába jó lesz később,vagy csak úgy magában is finom
2011. szept. 6. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi tavaly kaptunk elég sokat és lekvárt csináltam belőle. Nem lett valami sok (6 befőttesüveg), de legalább nem rohadt ránk. Palacsintába, sütibe tökéletes.
2011. szept. 6. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Mi ezt szoktuk csinálni, csak sütőpapír nélkül és olajjal kevert bevonó helyett sima felolvasztott étcsokival.

2011. szept. 6. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi leszoktuk reszelni, és be a fagyóba. Van amikor csak úgy kiolvasztjuk és megesszük, van mikor rétesbe tesszük vagy más sütibe. Télen nagyon jól jön mikor nincs friss gyümölcs.
2011. szept. 6. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk rengeteg almánk termett idén, lett belőle egy csomó lekvár (nagyon finom, érdemes volt nekilátni), almáspiték, és hatalmas mennyiségű máglyarakás.
2011. szept. 6. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!