A pogácsát milyen mélyen kell "berácsozni"? Először kell megkenni tojással vagy a barázdázás után?
2-es! Ezzel a módszerrel a pogácsa szaggató, és a szakácsnő keze is ragadni fog a tojástól, arról nem beszélve, hogy a gyúródeszkára is ráfolyik.
Ahogy az 1-es írja: szaggatás után belerakni a tepsibe, és már csak ott megkenni tojással.
Lehet, le fogtok pontozni, de én is egyben szoktam rácsozni és bekenni tojással, sőt a sajtot is rászórom, és úgy szaggatom.
Nem szokott utána ragadni semmi. Nekem nehezebb lenne egyenként kenegetni. Aztán a maradékot összegyúrom, mindig hagyok ki sajtot tojást, és ugyanígy járok el vele. Az mondjuk tény, hogy azóta csinálom így, mióta szklerózisom lett, és vacakul működik a kezem.
És a mélység az nálam olyan fél cm, nagyjából 4 centis pogácsákat sütök. Eddig nem volt vele baj.:)
A 2-es vagyok, sajnos eddig "nem tudtam", hogy úgy, ahogy én szoktam csinálni, maszatosnak kell lenni a kezemnek, a szaggatónak meg a gyúródeszkának, ezért eddig is képes voltam tisztán kiszaggatni a pogácsákat és feltehetöen ezután is menni fog.
ÖSzintén szólva azt nem tudom elképzelni, hogy miért kellene mindennek ragadni a tojástól, a tészta vékonyan lesz megkenve, nem folyik sehol a tojás. A szaggatót meg megmártom lisztben, és nem ragad rá semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!