Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pogácsát milyen mélyen kell...

A pogácsát milyen mélyen kell "berácsozni"? Először kell megkenni tojással vagy a barázdázás után?

Figyelt kérdés
2021. jan. 17. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Először berácsozod, majd kiszaggatod, és kenőtollal utána kened meg tojással külön-külön őket.
2021. jan. 17. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Berácsozod, bekened tojássál és utána szaggatod.
2021. jan. 17. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

2-es! Ezzel a módszerrel a pogácsa szaggató, és a szakácsnő keze is ragadni fog a tojástól, arról nem beszélve, hogy a gyúródeszkára is ráfolyik.


Ahogy az 1-es írja: szaggatás után belerakni a tepsibe, és már csak ott megkenni tojással.

2021. jan. 17. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Milyen mély legyen a vágás?
2021. jan. 17. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az u.n. apró, sajtos pogácsát elegendő 0,5 cm mélyen rácsozni, ha a nagyobb méret, akkor mehet a bő cm is. A berácsozás gyakorlatilag arra való, hogy a pogácsa közepe is megsüljön, ne maradjon sületlen.
2021. jan. 17. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire neked tetszik.En nem szoktam mélyen bevagdosni, mert nekem ugy jobban tetszik.
2021. jan. 17. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

Lehet, le fogtok pontozni, de én is egyben szoktam rácsozni és bekenni tojással, sőt a sajtot is rászórom, és úgy szaggatom.

Nem szokott utána ragadni semmi. Nekem nehezebb lenne egyenként kenegetni. Aztán a maradékot összegyúrom, mindig hagyok ki sajtot tojást, és ugyanígy járok el vele. Az mondjuk tény, hogy azóta csinálom így, mióta szklerózisom lett, és vacakul működik a kezem.

És a mélység az nálam olyan fél cm, nagyjából 4 centis pogácsákat sütök. Eddig nem volt vele baj.:)

2021. jan. 18. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én sosem szoktam bevagdosni.
2021. jan. 18. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es vagyok, sajnos eddig "nem tudtam", hogy úgy, ahogy én szoktam csinálni, maszatosnak kell lenni a kezemnek, a szaggatónak meg a gyúródeszkának, ezért eddig is képes voltam tisztán kiszaggatni a pogácsákat és feltehetöen ezután is menni fog.

ÖSzintén szólva azt nem tudom elképzelni, hogy miért kellene mindennek ragadni a tojástól, a tészta vékonyan lesz megkenve, nem folyik sehol a tojás. A szaggatót meg megmártom lisztben, és nem ragad rá semmi.

2021. jan. 18. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!