Nem baj ha úgy eszem meg a levest,hogy nem főtt meg rendesen benne a borsó?
Ne vegyél ilyen szarokat, de tényleg!
Ha nagyon gyorsan akarsz levest enni vegyél egy ilyet:
vagy egy ilyet (két evésre):
Teszel bele kis sót, egy marék tésztát, pillanatok alatt megvan és mégis más.
(A konzerveshez előbb felteszed a sós vízben főni a tésztát és amikor kész beleöntöd a konzervet. A mirelitbe amikor felforrt akkor teszed a tésztát és amikor a zöldség már jó benne, addigra a tészta is megfőtt. Pár perc az egész)
A borsót akár nyersen is lehet marékszámra enni, semmi bajod nem lesz tőle, ha csak félig főtt meg.
Gondolom, a fura íz attól van, hogy levesporból készítetted, kismillió tartósítószer, ízfokozó, hasonlók miatt sohasem lesz olyan a levesed, mintha az eredeti nyersanyagokból főzöd.
10 percig forraltad? Szóval újraforrástól számoltad a 10 percet? Mert akkor fedő ide vagy oda, meg kellett volna puhulnia. Esetleg még azt írhatta a zacskó, hogy pihentesd pár percig ha kész. Ja és a borsó meg is tud keményedni attól is, ha túl sokáig főzöd.
Nincs semmi baj a zacskós levessel, és ne aggódj, majd belejössz a dologba. Konyhatündérnek nem születni kell, ez gyakorlás kérdése.
Nyugodtan ehetsz nyers borsót.
Nekünk van kertünk, amikor érik a friss zsenge borsó, mindig kijárok legelni :)
Szerintem a zacskóra írt 10 perc nem számolt azzal, hogy majd bárki is felturbózza egy marék nyers borsóval.
De ha legközelebb a zacskós leveshez a dobozos konzerv borsót teszed, ami már eleve főtt, tökéletes lesz. Csak azt a borsót először szűrd le, a levét ne főzd bele a levesbe, mert akkor még inkább furcsa íze lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!