Milyen "ételkülönlegességeket" sikerült előállítanotok, mielőtt még rendesen megtanultatok volna főzni?
Én a folyamat elején próbálkoztam főtt rizs készítéssel. Nem sikerült túl jól, bár a neten néztem közben a receptet. Egy egynemű narancssárga massza keletkezett, amiben felismerhetőek voltak azért a rizsszemek is. Dühömben belevágtam a macska tányérjába odakint. Szegény pára, pár nap mulva elpusztult! Igaz nem a rizstől, de akkor is...
Máskor pontyot akartam sütni a sütőben, amit a fagyasztóban találtam. Az előző lakó hagyhatta ott, vagy ki tudja, az is lehet, hogy még az azt megelőző. Ugyanígy jártam, mint ez a regényhős: "A hűtőben talált egy csomag fagyasztott szárnyat, gondolta, megsüti a gázon, de valamit rosszul csinált, mert a hús egyben maradt, kívül megégett, belül pedig fagyos volt, szinte hideg. Evett azért belőle valamit, sózta, borsozta, aztán bevágta a szemétbe."
Először az alapokat próbáld meg elsajátítani. Anyukádtól, barátoktól, könyvekből stb. Nem mondom, hogy én már fakanállal a kezemben születtem, nekem is voltak rosszul sikerült próbálkozásaim, de édesanyámnak hála, ma már rendesen tudok főzni.
Egyébként az első étel, amit készítettem, a tojásleves volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!