Felétek bejglit sütöttek régen vagy mákos és diós kalácsot?
Figyelt kérdés
A kettő külleme nagyon hasonló, emiatt sokan összekeverik. A bejgli tésztája több zsíradékot tartalmaz többnyire pozsonyi kifli tésztája, az utóbbi, pedig kalácsszerű, laza tésztát. További különbség, hogy a bejgli teteje márványos, a kalácsé homogén.
Felénk (Heves megye) kalács készült. A férjem családjában, Nógrádban szintúgy és az egyik ismerősöm kárpátaljai, ott is. Lehet, hogy ez a keleti országrészre jellemző?
Kérem, hogy írjátok le, hogy hagyományosan melyik készül és merre laktok!
2020. dec. 24. 13:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!