Megromlott a palacsintatészta?
Tegnap este csináltam, és rögtön betettem a hűtőbe letakarva, most akartam kisütni, de a teteje besűrűsödött, az alja meg nagyon folyékony, barnás lötty lett.
Most összekevertem, állagra jó. Megromlott volna? Mitől? Hiszen egyből betettem hűtőbe, és a tej/tojàs is friss volt(egy részét a tésztának felhasználtam, kisütöttem és megettem).
Nem romlott meg.
En sosem hagyom màsnapra, màr sütni sem olyan
Élő anyagokkal dolgozol, változnak , reagálnak egymásra. Nem romlott meg, de sokféle kémiai reakció megy végbe.
A lisztből ahogy a sok állás miatt elkezd egyre jobban kioldódni a sikér, elkezd csirízesedni, a levegővel érintkezve egy kezdeti kovászolódás is elkezdődik. A tojás is bonyolult összetételű, egy felvert tojás önmagában is érdekes dolgokat produkál , ha állni hagyod.
Pont ezért nem rakják el strandon a palacsinta sütők.
Vagyis értelme biztos hogy nincs elrakni, hiszen maga a palacsintatészta filléres összeg, a töltelék ami drága, viszont másképp viselkedik sütés közben, és csak azért, hogy szarral dolgozzanak, nem éri meg megkockáztatni egy százezres büntetést a nébih, vagy állategészségügy részéről, csak azért, hogy megmentsenek 1 liter palacsintatésztát, ami mondjuk 40 forintba került...
Elrakni maximum azért szokták, mert vállalkozni jellemzően dilettáns barmok szoktak, akik se élelmiszer ismerettel, se szakmai számításokkal, se hatósági előírásokkal nincsenek tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!