Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megromlott a palacsintatészta?

Megromlott a palacsintatészta?

Figyelt kérdés

Tegnap este csináltam, és rögtön betettem a hűtőbe letakarva, most akartam kisütni, de a teteje besűrűsödött, az alja meg nagyon folyékony, barnás lötty lett.

Most összekevertem, állagra jó. Megromlott volna? Mitől? Hiszen egyből betettem hűtőbe, és a tej/tojàs is friss volt(egy részét a tésztának felhasználtam, kisütöttem és megettem).


2020. dec. 22. 23:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Mármint tegnap sütöttem ki a tészta egy részét, és jó lett belőle a palacsinta.
2020. dec. 22. 23:04
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Másnapra besűrűsödik (és igen, a rétegek elválnak egymástól), egy kevés tejjel keverd át alaposan, és úgy süsd ki.
2020. dec. 22. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 savanyújóska ***** válasza:
80%
Ha illatra/szagra rendben van, és keverésre normál állagú lett, akkor nincs vele gond. Még egy éjszakát azért mondjuk nem biztos, hogy hagynám állni, azért..
2020. dec. 22. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
92%
Vaszószínűleg semmi baja nincs, egy bizonyos idő után, miközben sütöd, a végén a maradék tészta is sűrűbb, mint az elején. Ez természetes, nem lesz tőle baj. Gondolj pl. a strandos palacsintásokra: ha megmarad a tészta, ők is felhasználják másnap is, kicsit feljavítják gondolom hígítják, és sütik ezerrel
2020. dec. 22. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Nem romlott meg.

En sosem hagyom màsnapra, màr sütni sem olyan

2020. dec. 23. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Élő anyagokkal dolgozol, változnak , reagálnak egymásra. Nem romlott meg, de sokféle kémiai reakció megy végbe.

A lisztből ahogy a sok állás miatt elkezd egyre jobban kioldódni a sikér, elkezd csirízesedni, a levegővel érintkezve egy kezdeti kovászolódás is elkezdődik. A tojás is bonyolult összetételű, egy felvert tojás önmagában is érdekes dolgokat produkál , ha állni hagyod.

Pont ezért nem rakják el strandon a palacsinta sütők.

Vagyis értelme biztos hogy nincs elrakni, hiszen maga a palacsintatészta filléres összeg, a töltelék ami drága, viszont másképp viselkedik sütés közben, és csak azért, hogy szarral dolgozzanak, nem éri meg megkockáztatni egy százezres büntetést a nébih, vagy állategészségügy részéről, csak azért, hogy megmentsenek 1 liter palacsintatésztát, ami mondjuk 40 forintba került...

Elrakni maximum azért szokták, mert vállalkozni jellemzően dilettáns barmok szoktak, akik se élelmiszer ismerettel, se szakmai számításokkal, se hatósági előírásokkal nincsenek tisztában.

2020. dec. 23. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Sose raktam még el, de olvastam, hogy sokan elrakjàk. Kicsit sok lett, ezért nem volt kedvem egyben kisütni az egészet. Egyébként átkevertem, kisütöttem, és nem volt vele baj. Köszönöm a normális válaszokat!
2020. dec. 23. 06:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!