A fatörszhöz hasonló süteményeknél rögtön fel kell tekerni a piskótát, vagy meg kell várni amíg kihűl?
Fatörzset még nem csináltam , de piskóta tekercset igen . Nekünk a szakács tanár úgy tanította hogy konyharuhával tekerjük fel amíg meleg.2 dolog miatt is így célszerű
1:ahogy hűl a piskóta egyre hajlamosabb törni
2: a konyharuha hagy annyi helyet a tészta rétegei között ami a krémnek kell
Igaza van a második válaszolónak teljesen, még melegen tekerd fel a piskótát, úgy készítjük a piskótaketercsnél is, és minden tekercsnél gyakorlatilag. Ha hidegen próbálod feltekerni, akkor törni fog, és nem lesz szép, sőt lehet össze sem áll.
Nem nézlek ostobának, de ezt meg kell osztanom, mert ismerősömmel megtörtént: feltétlenül vedd ki alóla a konyharuhát vagy a sütőpapírt, miután fel akarod tekerni a töltelékkel együtt! Ismerősöm gyönyörűen feltekerte a krémmel együtt a konyharuhát, harmadik réteg gyanánt... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!