Erről a halászlé receptről mit gondoltok?
Ez felejtős. Halászlé sűrítmény, halászlékocka, burgonya, sárgarépa...
Ez egy moslék.
Az alaplébe a nemes halaknak a fejét-farkát főzzük bele, és az apró halakat feldarabolva, mint a keszeg, kárász, törpeharcsa, sügér, stb. Ezeket a hagymával és a csípős paprikával összefőzve, lepasszírozva = ez adja a sűrű alaplét. Ebbe főzzük bele a felszelt nemes halakat: szürke harcsa, afrikai harcsa, ponty, balin, és a többi ami éppen van.
A tiszai halászlé annál jobb, minél több féle halból készül.
Ha ezekre nincs lehetőséged, akkor a link szerint is elkészítheted, bár ez csak utánzata az igazinak.
Videós segítség:
Én így szoktam csinálni, csak annyi különbséggel, hogy nem patkóba szelem a halat, hanem kifilézem, és 3-4 centis darabokat teszem az alaplébe.
Első válaszoló voltam. Bocsánat, hogy lemoslékoztam a receptet, de azokat a vackokat nem tesszük halászlébe. Igazából a passzírózás a plusz feladat, és attól lesz sűrű, és így se drágább a halászlé.
Én egyféle halból szoktam főzni, de biztos jobb többféléből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!