Mindenki tökéletesen kifilézve készíti a halászlevet és csak a szüleim főztjéből kell rendszeresen kibányásznom a szálkát?
A halászlét nem filéböl készítik, a halászlé - a hozzá használt halaktöl függöen többé-kevésbé szálkás!
Ha meg nem tudod, hogy illik enni, akkor keress rá ayoutube-on arra, hogy mi a normális módszer!
"Elvileg a filézéssel tökéletesen el lehet tüntetni minden szálkát, "
Például ponty esetében ez már így alapból hülyeség, abszolút nem letehet tökéletesen eltávolítani a szálkákat, sőt...
Nem mellékesen a halászlébe a leggyakoribb halat, a pontyot, hagyományosan soha nem filézve, hanem patkóban főzzük bele.
Úgyhogy nem a szüleid nem tudják rendesen elkészíteni, hanem te nem tudod rendesen megenni.
Egyébként elkészíthető tökéletesen szálkamentesen is. Alapvetően ez nem cél, de tény, hogy úgy is elkészíthető.
Ha halászlé van, mi tálalásnál teszünk egy-egy kávéscsésze aljat mindenki tányérja mellé, és arra lehet pakolni a nemszeretem dolgokat: szálka, halbőr, stb.
Nem szeretem a tényér szélére pakolni, mert egyszer csak potty, visszacsúszik a levesembe, ahonnan eredetileg eltávolítottam.
Esetleg te is kérj egy csészealjat a tányérod mellé.
#3-mas, ezt egyébként csonttányérnak hívják, ilyen jellegű ételek mellé alapvetően része a terítéknek.
(Mármint ha a felszolgálásról, mint szakmáról beszélünk)
A villák fölé kell helyezni, és vannak speciálisan az étkészlethez gyártott, a tányér ívét követő csonttányérok is.
Mindig szálkamentesre csinálom a halászlét. Annyi a titka, hogy passzírozás után még 3x áteresztem egy tésztaszűrőn. Ez megfogja azokat a szálkákat is, amik átmentek a passzírozón.
A halszeleteket egy fém kosárba téve, belelógatva főzöm meg, még a passzírozás előtt és külön tálalom mellé, így abból sem kerül vissza szálka az alaplébe.
Néha halszelet helyett halgombóccal csinálom, ami 2-3x ledarált főtt halhúsból, kevés lisztből 1-2 tojásból, sóval, borssal ízesítve készül.
Ez garantáltan szálkamentes, lehet kétpofára zabálni :)
5-ös, az alaplevet könnyű megcsinálni szálkamentesre, csak passzírozásnál kell kicsit odafigyelni. Én olyat is szoktam, hogy amit átpasszíroztam, annak úgy sűrűn nekimegyek botmixerrel, ha véletlenül belekerült valami kis Y szálka, azt úgy összezúzza, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen.
A probléma inkább a halszeletekkel van, abból fövés közben nem igazán megy bele a levesbe a szálka, de magát a halat nehéz kétpofára zabálni mert az főleg a farka felé (mármint a ponty) dugig van szálkával.
Úgyhogy a halra meg nekem az a megoldásom, hogy azoknak akik nem birkóznak meg a szálkákkal, szoktam a levesbe főzni afrikai harcsát.
A harcsaféléket jóval egyszerűbb kifilézni, tökéleteshez közelítően , illetve vannak olyan részei, amik tökéletesen szálkamentesek.
Ízre is elfogadható, a hasi rész mondjuk nem olyan jó, de a többi egész jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!