Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindenki tökéletesen kifilézve...

Mindenki tökéletesen kifilézve készíti a halászlevet és csak a szüleim főztjéből kell rendszeresen kibányásznom a szálkát?

Figyelt kérdés
Elvileg a filézéssel tökéletesen el lehet tüntetni minden szálkát, de valahogy a szüleim főztjében mindig akadnak szálkák és ezért sem szeretek vendégek előtt a halászlevükből enni, mert állandóan ki kell bányásznom belőle és tiszta trutyi a tányér széle. Csak a szüleim nem tudnak ennyire halászlevet készíteni vagy más se tudja szálkamentesre elkészíteni? Ja és ha már szálkásat eszek, hogy illik fogyasztani és a szálkákat eltávolítani, hogy azért ne fulladjak meg?
2019. dec. 26. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

A halászlét nem filéböl készítik, a halászlé - a hozzá használt halaktöl függöen többé-kevésbé szálkás!

Ha meg nem tudod, hogy illik enni, akkor keress rá ayoutube-on arra, hogy mi a normális módszer!

2019. dec. 26. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

"Elvileg a filézéssel tökéletesen el lehet tüntetni minden szálkát, "


Például ponty esetében ez már így alapból hülyeség, abszolút nem letehet tökéletesen eltávolítani a szálkákat, sőt...

Nem mellékesen a halászlébe a leggyakoribb halat, a pontyot, hagyományosan soha nem filézve, hanem patkóban főzzük bele.

Úgyhogy nem a szüleid nem tudják rendesen elkészíteni, hanem te nem tudod rendesen megenni.


Egyébként elkészíthető tökéletesen szálkamentesen is. Alapvetően ez nem cél, de tény, hogy úgy is elkészíthető.

2019. dec. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Ha halászlé van, mi tálalásnál teszünk egy-egy kávéscsésze aljat mindenki tányérja mellé, és arra lehet pakolni a nemszeretem dolgokat: szálka, halbőr, stb.

Nem szeretem a tényér szélére pakolni, mert egyszer csak potty, visszacsúszik a levesembe, ahonnan eredetileg eltávolítottam.

Esetleg te is kérj egy csészealjat a tányérod mellé.

2019. dec. 26. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#3-mas, ezt egyébként csonttányérnak hívják, ilyen jellegű ételek mellé alapvetően része a terítéknek.

(Mármint ha a felszolgálásról, mint szakmáról beszélünk)

A villák fölé kell helyezni, és vannak speciálisan az étkészlethez gyártott, a tányér ívét követő csonttányérok is.

2019. dec. 26. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
85%

Mindig szálkamentesre csinálom a halászlét. Annyi a titka, hogy passzírozás után még 3x áteresztem egy tésztaszűrőn. Ez megfogja azokat a szálkákat is, amik átmentek a passzírozón.

A halszeleteket egy fém kosárba téve, belelógatva főzöm meg, még a passzírozás előtt és külön tálalom mellé, így abból sem kerül vissza szálka az alaplébe.

Néha halszelet helyett halgombóccal csinálom, ami 2-3x ledarált főtt halhúsból, kevés lisztből 1-2 tojásból, sóval, borssal ízesítve készül.

Ez garantáltan szálkamentes, lehet kétpofára zabálni :)

2019. dec. 27. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, az alaplevet könnyű megcsinálni szálkamentesre, csak passzírozásnál kell kicsit odafigyelni. Én olyat is szoktam, hogy amit átpasszíroztam, annak úgy sűrűn nekimegyek botmixerrel, ha véletlenül belekerült valami kis Y szálka, azt úgy összezúzza, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen.

A probléma inkább a halszeletekkel van, abból fövés közben nem igazán megy bele a levesbe a szálka, de magát a halat nehéz kétpofára zabálni mert az főleg a farka felé (mármint a ponty) dugig van szálkával.

Úgyhogy a halra meg nekem az a megoldásom, hogy azoknak akik nem birkóznak meg a szálkákkal, szoktam a levesbe főzni afrikai harcsát.

A harcsaféléket jóval egyszerűbb kifilézni, tökéleteshez közelítően , illetve vannak olyan részei, amik tökéletesen szálkamentesek.

Ízre is elfogadható, a hasi rész mondjuk nem olyan jó, de a többi egész jó.

2019. dec. 27. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!