Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rohuból halászlé? Milyen...

Rohuból halászlé? Milyen másik hallal lehetne a pontyot helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Sajnos nálunk nem igazán árulnak pontyot. Viszont a rohu hasonlít kinézetre rá, rákerestem neten, a pontyfélék közé tartozik. Lenne értelme megpróbálni? Evett már valaki ilyen halat esetleg valamilyen másik ételnek elkészítve? Ízre hasonló a pontyhoz?

2020. máj. 5. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha kapsz busát, akkor inkább abból csináld!

Teljesen olyan mint a ponty, csak nem annyira zsíros.

2020. máj. 5. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
En 30 eve horgaszok de még eletemben nem haloztam ezt a rohut. Ez mifele hal? Amugy csinalhatod ponty helyett busabol vagy amurbol is.
2020. máj. 5. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy ezt írod, azt hittem csak én vagyok a tudatlan, a hatalmas kőrösi és tiszai pecás múltammal. Kezdtem szégyellni magam.:)

2020. máj. 5. 14:23
 4/6 A kérdező kommentje:

[link]

Ázsiában őshonos.

Sajnos busa sincs. Inkább tengeri halak, pl. tonhal, durbincs... illetve lazacbol többféle, sügér, néha pisztráng.

Meg még pangasius, de azt nem fogyasztunk.

2020. máj. 5. 17:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hol élsz?

Mert ha van jó magyar pirospaprikád, jóféle hagymád, akkor - mivel olvasom édesvízi hal - megpróbálhatod belőle elkészíteni.

2020. máj. 5. 17:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Európában, de nem az EU-ban.

Itt nem nagyon esznek tavi halakat, ezért a boltokban sincs nincs rá kereslet. Rendelni lehet 1 vagyonért, sokkal drágább kilója mint a lazacfilének, viszont hiányzik a halászlé 😀

Magyar paprika van. Meg minden hozzávaló. Csak a halra nincs alternatíva 🙂

2020. máj. 5. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!