Hogyan kell igazán jó palacsintát csinálni?
Kb fél liter tej,3 tojás, l vaniliás cukor, csipet só összekeverem és apródonkén adom hozzá a lisztet.Olyan sűrű legyen, hogy már nehezen lehessen keverni.Ha már csomómenetes akkor szódavizzel/ ÁSVÁNYVIZS IS JÓ/ higitom palacsinta sűrűsségig. Teszek bele fél deci étolajat./Ha nem sikerül csomómentesre átszűröm/
Teflonos palacsintasütőm van,az a jó.
Nagyon felforrósitom az elsőnél egy pici étolajjal.
Elsőt nyugodtan kidobhatod, de a többi már jó lesz.
Ha nagyon finomat akarsz, akkor a tojásfehérjét ne tedd a tésztába, hanem verd fel habbá és a végén keverd bele.
Csatlakozom az előző válaszolóhoz.
Csak ugye az ,h hány tojásból csinálod ugye az attól függ ,hogy hányat szeretnél csinálni ...de gondolom ez egyértelmű ,ha már próbáltad : ))
Hozzávalók
• 3 tojás
• 25 dkg liszt
• 3 dl tej
• csipet só
• 2,5 dl szóda vagy ásványvíz
• olaj
Elkészítés
1. A tojásokat, a lisztet, a tejet, és a sót csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az ásványvizet.
2. 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
3. Olajozott serpenyőben 16-18 db palacsintát sütünk.
Szia!
Én éveken keresztül szenvedtem a palacsintával, soha nem volt jó, már el is mente a kedvem tőle mikor a páromtól kapta egy Tefal palacsinta sütőt. Egyszerűen fantasztikus!!! Akár milyen receptet használok az eredmény mindig tökéletes. Soha egyetlen egy palacsintán nem szakadt el mióta ezt használom. Ha cukrot is teszek tésztába akkor sem ragad le. Tényleg csak ajánlani tudom, nagyon nagyon jó. Én kelt palacsintát is szoktam benne csinálni. Egyébként ez a sütőt csak palacsinta sütésre használom, nem kopik el, már lassan 4 éve megvan pedig elég sűrűn használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!