Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintat szeretnek csinalni...

Palacsintat szeretnek csinalni, sosem csinaltam, es fogalmam sincs mi kell bele. Ha egy liter tejjel akarom csinalni, mi kell meg hozza?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Én kb. szoktam csinálni. Liszt, 1 tojás, cukor (ettől leragadhat, volt, hogy elhagytam), tej, csipet só, szénsavas víz. Kézi habverővel elkeverem, hogy ne legyen csomós. Úgy nézem meg, milyen sűrű a tészta, hogy beleteszem a merőkanalat, megfordítom, és megnézem, hogy folyik le róla. Nem jó, ha nagyon gyorsan. Idővel besűrűsödik a tészta, ekkor teszek még bele ásványvizet. Valaki hagyja az elején pihenni kicsit a tésztát. Én nem szooktam.
2011. ápr. 11. 16:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Koszike, es pl 1 liter tejhez, mennyi tojas es asvanyviz kellene?
2011. ápr. 11. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
én vettem a Tecsóban kész palacsinta port,csak csapi vízzel kellett elkeverni és nagyon finom lesz,ráadásul kiadós és nem is volt drága
2011. ápr. 11. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Az 1 l tej nem sok? Próbáld ki úgy, ahogyí írtam.
2011. ápr. 11. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
De azt nem írtad szegénykének h mennyi az a bizonyos tej-mennyiség ami a receptedhez kell...
2011. ápr. 11. 17:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Én sem szoktam méricskélni, de a liszt legyen a meghatározó, ne a tej, tehát öntesz egy tálba lisztet és annyi tej v víz kell hozzá, h elég híg legyen, ha a palacsintasütőbe öntöd elég jó follyon szét és ne legyen vastag.

' liter tejből nagyon sok palacsintád lesz.

Itt egy recept pl és ha tényleg 1 literrel akarod, akkor szorozd a többi hozzávalót.

[link]

2011. ápr. 11. 17:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én épp most készültem el vele! :D

Úgy csináltam hogy 20 dkg lisztet vettem alapul, ahhoz két tojás kell, kevés cukor és só. (Ha többet szeretnél akkor növeld arányosan a mennyiséget)

Én nem mértem hogy mennyi vizet és tejet tettem hozzá, de úgy kell hogy folyékony legyen, és hogy a fél órás "állás" után se sűrűsödjön be.

Sok sikert!

2011. ápr. 11. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is az utolsó receptjét osztom, én is ennyiből szoktam csinálni és még soha nem volt vele baj.

20 dkg liszt,2 tojás, kb. fél liter tej, egy dl víz, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet Bourbon vaníliás cukor, egy csipet sütőpor és egy kanál olaj .

Jól összekeverni géppel, azt helo.Közepes-nagy lángon lehet sütni.

2011. ápr. 12. 09:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Koszike, megcsinaltam, elsore nagyon jo volt....1 liter tej, csomo liszt, mar a vegen sok is volt, ugyhogy muszaj voltam onteni hozza kb 3 dlc szodavizet, 2 tojas, evk porcukor es olaj. Hat nagyon sok volt...alig birtam kivarni, mikor lesz mar vege...nehezen sult meg, de jo puha es olajos volt.... Nekem izlett, hehe. Majd legkozelebb talan jobban megy majd.

Koszike...

2011. ápr. 12. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Munkahelyen 2 kg liszthez adok másfél liter tejet, szóval elhiszem, hogy nem unatkoztál. :D
2011. ápr. 12. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!