Vicces sütős-főzős elmenyeitek vannak? Nagsin elrontott ételek?
Leendő páromat vártam első látogatásra, gondoltam sütök egy piskótát is a vacsorához. A lakásajtó az udvarra nézett, éppen húztam ki a sütőből a kész piskótát, amikor megjelent az ajtóban, én pedig ott álltam kezemben a tepsi törökmézzel!!!! Kiderült, hogy a receptben szereplő 4 dkg cukor helyett 40 dkg-ot raktam bele! De pince nem volt, nem tudtam hova süllyedni szégyenemben.
Utána kaptam egy másik receptet, eltéveszteni sem lehet: ahány tojás annyi púpozott! ek. liszt, és annyi csapott!! ek cukor. Mindig tökéletes piskóta sül belőle. Eltéveszteni sem lehet!
Piskotával nekem is van sztorim, kamaszlány voltam még és keresztanyámék előtt akartam villogni, hogy míg anyámékkal beszélgetnek rittyentek egy piskótatekercset.
A lisztet a nagy igyekezetemben véletlenül kihagytam belőle, így csináltam egy cukros rántottát tepsibe.
Ez a palacsinta tetszik!
Valahogy így voltam én az első paraszt-tarhonyánál. Annyi tarhonyát raktam bele, ahány tányérral annak lennie kell. Csak arra nem gondoltam, hogy az majd főzés közben dagad, csak dagad, és nem győztem önteni rá a vizet, és mindig átrakni egyre nagyobb lábasokba. Most már tudom: egy tányérhoz egyetlen marék tarhonya kell. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!