Karácsonyi sütirecept cukorbetegek számára?
Ötleteket szeretnék kérni tőletek és olyan bevált sütirecepteket, amik (szerintetek) finomak is. :) Küldeni szeretnék egy kedves ismerősömnek, aki cukorbetegséggel küzd.
Köszönöm előre is,
31/N
Szuper mindenmentes kakaós-túrós tekercs (valahonnan facebookról lopva)
2 evőkanál zsírszegény kakaó (igazi, nem cukrozott nesquikes)
Csipet só és szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
50 ml víz
Ízlés szerint édesítő (én folyékonyat szoktam)
3 egész tojás
1 tojásfehérje
Töltelék:
20 dkg túró
Édesítő
Citromhéj
1) Kakaó, só, szódabikarbóna, sütőpor, édesítő, tojássárga összekever
2) 4 tojásfehérje felverve, összekeverni az eddig mixszel
3) 180 fokon tűpróbáig sütni, aztán tölteléket eloszlatni rajta, feltekerni
A teljes szénhidráttartalmát csak a túró és a kakaópor adja, nekem összesen az egész tekercs olyan 8 ch körül szokott lenni ;)
En is veled egy idős vagyok és szintén cukorbeteg...
Idén csinálok magamnak egy cukormentes Oreo pitét.
2 csomag gullonos Oreo kekszet összetörsz, (párat félreteszel diszitesnek) 100g olvasztott vajjal összekevered és egy piteforma alját kibeleled vele úgy, hogy a szélein is legyen "tészta" ezután hűtőbe teszed 1 órára. Majd 250ml cukrozatlan habtejszint felmelegítesz, cukormentes Tortája etcsokit felolvasztunk benne. Lehutjuk, majd a piteformaba öntjük, tetejét a kimarad oreoval díszítjük, feltordeljuk és 4 órára hűtőbe tesszük.
Egyébként soha senki nem mondta meg erről, hogy cukormentes desszert annyira jó ez a gullonos Oreo és Torras csoki, mert semmilyen furcsa édesítő utoizt nem érzel.
Próbáld ki,sütni sem kell, el sem lehet rontani és nagyon nagyon finom :)
*cukormentes Torras etcsokit*
A telefon kijavított
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!