Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik étel a specialitásod -...

Melyik étel a specialitásod - és hogyan készíted?

Figyelt kérdés
2020. dec. 11. 12:35
1 2
 1/19 Shai-Hulud ***** válasza:
47%

Én ezt szoktam készíteni, a család örömére:


..... féle Bolognai spagetti


Hozzávalók:

• 15 dkg füstölt csemege szalonna (ez finomabb) vagy kenyérszalonna

• 1 közepes fej hagyma

• 50 dkg darált sertéshús (vagy sertés-marha vegyes hús)

• 3 kis konzerv sűrített paradicsom

• 1 tubus (160 g) spagettikrém vagy pizzakrém

• 1 evőkanálnyi Piros Arany (csemege)

• Ketchup

• 2-3 db tömlős sajt (natúr, vagy tejszínes)

• 1 teáskanálnyi morzsolt oregano

• bors

• 50 dkg spagetti (száraztészta)


Elkészítés:

• A szalonnát kockára vágom, és aranybarnára pirítom, majd rádobom a szintén kockára vágott hagymát, és addig pirítom, míg kezd barnulni. Ekkor kanállal leszedem a szalonna zsírját epekímélés céljából .

• Ezután belekeverem a darált húst, keverve-forgatva fehéredésig pirítom, majd egy deci vizet öntök rá, és fedő alatt kis lángon 10-12 percig főzöm.

• Hagyom negyedórát hűlni, majd az egészet húsdarálón ledarálom. (Így eltűnnek benne a szalonna- és hagyma darabkák is.)

• Kis lángra visszatéve jól megborsozom, megszórom az oreganoval, hozzákeverem a sűrített paradicsomot (innen kezdve folyamatosan keverni kell, mert különben köpköd), a spagettikrémet, és a Piros Aranyat. Kicsit összeforralom, majd a tűzről félrehúzva (hogy ne fröcsköljön) belekeverem a tömlős sajtokat, és ketchup-al ízesítem.

• Ha túl sűrű a mártás, vízzel lehet hígítani – nekem kb. 1-1,5 dl-t szokott felvenni. A várakozással ellentétben sózni nem kell, a Piros Arany pont elég sót tartalmaz.

• A kifőtt tésztát közvetlenül a mártáshoz keverem.

2020. dec. 11. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
Nincs specialitasom, az en kajaim azert sikerulnek, mert nem sporolok ki belole semmit, nem helyettesitek semmit semmivel es a legjobb alapanyagokat hasznalom, mert ha minden jo es en csak osszeallitom, akkor az a nagyonjo :)
2020. dec. 11. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Csirke tikka masala - Heston Blumenthal receptje szerint.


[link]

2020. dec. 11. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

Tisztelt 1. válaszoló!


Nem egy klasszikus Bolognai annyi szent. A tubusos élelmiszereknek sem vagyok híve, max. kényszerből használom. A tömlős sajt sem a legvonzóbb.

De..., ebből én akkorát tudnék zabálni, hogy csak na! :D

Ez a jó a konyhában! Mindenki alkothat valamit valamiből, ha ízlik akkor onnantól rendben is van. Pirosarany, pizzakrém, tömlős sajt, tészta egy kis húskrémmel. GYö-nyö-rű!

2020. dec. 11. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 Shai-Hulud ***** válasza:
43%

#1 vagyok

Nem azt mondtam, hogy ez a kaja az egészség mintaképe...

Viszont jóízű, és ezt nem csak én mondom, hanem a gyerekeim is, a családom többi része is, pedig tudják, miből és hogyan készül.

(De azért köszi a lepontozást, bár az okát nem igazán értem. Ha jól érzem, a kérdésre válszoltam...)

2020. dec. 11. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm. A japán curry-mre már anyám egyik barátnője is ráállt, szóval az elég népszerű.

Meg a lasagne? Az nálam olyan, hogy a besamelben van egy nagy adag spenót, a húsos rétegre meg rakok szeletelt gombát. Nem annyira extra, de kicsit más.

Aztán van egy tök jó csokis süti receptem is (én kuglóf formában sütöm), amiben van tejföl. Nem érzed az ízén, de napokkal késöbb sem lesz száraz és baromi finom.

2020. dec. 11. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

#1: Jujjjjjjjjjj! :-DDD


Ezért egy olasz a bíróságon is feljelentene! :-D

2020. dec. 11. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
81%
Volt egy időszak, amikor a gyerek csak krumplit, csirkét volt hajlandó enni, ketchuppel. Akkor született egy katyvasz 😂 Csirkecombokat, nagyon melldarabokat bedobom fólia alatt sütőbe, krumplit vastag hasábokra vágva felrakom főni, éppen csak addig, amíg felforr rajta a víz. Hozzádobom a húshoz. Jó sok ketchup, sok majoranna, fehérbor, leöntöm, megsütöm.
2020. dec. 11. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 Shai-Hulud ***** válasza:
59%

@7:

És el is veszítené... :-D

Merthogy ez SAJÁT célra készül, nem is próbálom úgy előadni (mint az olaszok többsége), hogy ez az IGAZI bolognese. Mellesleg Olaszországban is azt tapasztaltam, hogy minden étterem máshogyan készíti, és mindegyikben megesküsznek rá, hogy az az igazi.

Nos én is csak egy olyan változatot készítek, amelyik nekünk ízlik.


De bevallom őszintén, engem egy ételnél nem az érdekel, hogy eredeti vagy nem, hogy autentikus vagy hamis, hogy tényleg makói az a hagyma benne vagy nem makói, hanem az érdekel, hogy ízlik-e, hogy amikor megeszem, nyújt-e számomra olyan kulináris élvezetet, amit elvárok tőle. Ha igen, akkor elégedett vagyok vele, de ha ez az élmény hiányzik, akkor hívhatják akárminek, tehetnek bele akármilyen eredeti, meg hamisítatlan alapanyagokat, fűszereket, nem fogom elégedettnek érezni magam.

Ez ugyanis teljesen egyéni dolog, és az a lényeg, hogy nekem (szubjektív érzésként) ízlik az étel, vagy sem.

Szerintem ezzel mindenki ugyanígy van... Ezért van annyiféle recept, azokon belül is többféle változat, és ezért fűszerez mindenki a saját ízlése szerint.

2020. dec. 11. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
50%

Legyen meg itt az authentikus bolognese - a rend kedvéért. :)


[link]

2020. dec. 11. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!