Bevált töltött csirke recept?





lesózod és borsozod a csirkét és állni hagyod legalább 3 órát a hűtőben, de legjobb, ha éjszakára bereakod
töltelék: kenyeret tejbe áztatsz, só + bors + kevés fokhagyma és petrezselyemlevél mehet bele + 10-15 dkg csirkemáj pépesítve + 1 tojás hogy összefogja + 1-2 főtt tojás kockára vágva és 10-20 dkg gomba megpárolva + 1 fej vöröshagyma aprítva
tölteléket bedugdosod a bőr alá és sütőzacskóban megsütöd










szia! az enyém is hasonló az elzőekéhez. egy nagyobb csirkéhez 4 zsömlét fölkozkázok és megöntözöm kis tejjel,hadd ázzon egy kicsit.
hagymát dinsztelek, arra teszek 25 dkg körüli vékonyra szelt gombát és megpárolom.
a zsömléket összemorzsolom, teszek bele egy tojást egy kis delikátot és egy csokor összeaprított petrezselymet,
borsot és kevés majorannát is teszek bele.
ezt a masszát a zsírjára sült gombára öntöm és addog kevergetem, míg egy kicsit összeáll. hagyom kihűlni.
én mindig félbevágom a pipit, fellazítom a bőrét és szépen
batöltöm körbe a combok köré aztán a mellén ellapítva.
hústűvel letűzöm a széleit, hogy ne jöjjön ki a töltelék.
kízsírozott tepsibe fektetem őket és előmelegített sütőben sütöm közepes hőn.
közben megnézem, ha a bőre feszes már, hústűvel megböködöm,hogy
ki tudjon jönni a fölösleges gőz.aztán szép pirosra megsütöm.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!