Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek/süssek lapockából?

Mit főzzek/süssek lapockából?

Figyelt kérdés

tudnátok valami jó tippet adni? valami olyan kellene,amihez köretnek jó rizs (tegnap főztem rizst és maradt még belőle elég)

ami van itthon:

tojás, liszt, zsemlemorzsa, hagyma, fokhagyma, szalonna, paradicsom, paprika, főzőtejszín, trappista sajt,


szóval ezekből kéne valamit kispekulálni (persze nem kell mindent felhasználni) :) valakinek valami finom receptje?


köszi szépen!


2010. aug. 11. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pörkölt...

Összeforgatod a rizzsel és rizseshús.

2010. aug. 11. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

köszi, de pörkölt már annyiszor volt, nem szeretném ugyanazt...

más tipp?

2010. aug. 11. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:

szia! csinálj borsos tokányt belőle és ahhoz egyetek zöldséges rizst.

csíkokra vágod a húst, dinsztelt hagymára teszed és puhára párolod. ha van egy kis gomba is mehet bele.

fokhagymával borssal ízesíteni.

de csinálhatsz fasírtot is belőle, vagy párizsi szeletet,

göngyölt húst.

üdv.

2010. aug. 11. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

szia! vágj szép szeleteket belőle, sozd be és egy kis zsírral tedd be egy tepsibe, önts alá pici vizet és süsd puhára fólia alatt.míg sül, szalonnás alapon csinálj egy kis lecsót. ha megsült a husi teritsd szét rajta a finom lecsót és öntözd meg egy kis főzőtejszínnel.

vissza a sütőbe, hogy összesüljenek az összetevők.

a tegnapi rizzsel finom lesz.

üdv.

2010. aug. 11. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Akár egyben is megsütheted: besózva, borsozva, aprított fokhagymáal és köménymaggal szórva zsírozott jénaiba vagy tepsibe rakod és egy pici vizet aláöntve lefedve megsütöd, az utolsó kb.10-15 percben leveszed a fedőt, hogy szép piros legyen. Ha sok lesz, a megmaradt húst és a zsírját behűtve kenyérre kenve megehetitek vacsorára kovászos uborkával vagy lilahagymával.
2010. aug. 11. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
brassói :)
2010. aug. 11. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

köszi az ötleteket, mind jól hangzik :)

na most elgondolkodok,melyik is legyen :)

2010. aug. 11. 14:27
 8/10 anonim ***** válasza:
egyik gond a másik után :D
2010. aug. 11. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Tedd jól kizsírozott tepsibe a szeleteket. Só,bors,szerecsendió kell rá. Szeletelj fel vöröshagymát karikákra,tedd a hús tetejére. Önts alá egy kevés vizet, a tetejére házitejfölt vagy főzőtejszínt. Fedd le fóliával és süsd,amíg a hús megpirul. Ha puha,akkor egy kicsit pirítsd meg a tetejét. Rizzsel,és krumplival is finom.
2010. aug. 11. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
lecsós szelet
2010. aug. 11. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!