Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fritőz olajat használtatok...

Fritőz olajat használtatok már otthoni sütéshez?

Figyelt kérdés
Amikor rendes étterembe vagyok és hasábburgonyát kérek köretnek szinte mindenhol ugyanolyan nagyon finom hasábot kapok. Otthon mirelit vagy nyers burgonyából vagy akár gyorsétteremben ( burgeresek , gyroszosok egy jó része,de nem mind) ehhez még csak hasonló ízűt sem lehet kapni. Arra gondoltam, hogy a különbség a fritőz olaj lehet. Milyen vele sütni? Mennyiben befolyásolja a végeredményt?

#sült krumpli #fritőzolaj
2020. nov. 26. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
valami pálmaolajas trutyi, én tuti nem vennék ilyet...
2020. nov. 26. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
pl: [link]
2020. nov. 26. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Nem egy tudományos cikk, de azért elgondolkodtató...


[link]

2020. nov. 26. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Miután hasábokra vágtad a krumplit áztasd be min. 3/4 órára, csepegtesd le és úgy süsd ki.
2020. nov. 26. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

a fritőz olaj nem feltétlen jelent pálmaolajat... sőt, ahol én nézem, ott van belőle olyan amiben van pálma is ( meg 4 másik) és van amiben egyáltalán nincs pálma


utolsó: köszi, ezt majd megpróbálom, de azért ettől nem tudom számíthatok e olyan végeredményben mint az éttermi

2020. nov. 26. 14:51
 6/8 A kérdező kommentje:

péládul ez: [link]


pálma és koleszterin mentes, illetve transzzsírmentes


bár engem igazándiból az íz érdekelne...

2020. nov. 26. 14:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen használunk, főleg hogy itthon is fritőzünk van


De amúgy ha az ízzel van bajod akkor ott az ízesítés, fűszerezés lesz az ok nem az olaj fajtája

2020. nov. 26. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
64%

Az a trükk, hogy elősütik, aztán rendelésre készre.

Így belül puha, kívül ropog.


[link]

(Azt az irgalmatlan szendvicset meg... hát te tudod. Ízlésedre bízom.)


Ezen kívül az olaj forró, és nem tesznek bele túl sok cuccot, pláne fagyasztottatt, mert az leviszi a hőfokát, és a krumpli inkább megszívja magát mintsem átsülne. Ezen kívül a fagyasztott dolgok veszélyesek, fröcskölnek...


Ízesítéshez vegyél egy vájlingot, tedd bele az olajból a forró krumplit, sózd stb, és dobáld meg mint a palacsintát.


Ízre ajánlanám a földimogyoró olajat vagy a szezámolajat, ezek nagyon kellemes ízt adnak kis mennyiségben is. Utóbbit óvatosan adagold, ízre nagyon erős.


Ennek az embernek meg annyi tudása van krumpli terén, hogy én inkább nem is mondom tovább:


[link]

2020. nov. 27. 02:18
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!