Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyek azok a sutemenyfelek...

Melyek azok a sutemenyfelek amiket karacsony elott par nappal el lehet kesziteni?

Figyelt kérdés
Vagy legalabb is a lapokat.Recepteket is irjatok ha lehet.Koszi
2008. nov. 29. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mézes-krémes, zserbó, hókifli, linzerkoszorú, habcsók, puszedli. Pár receptet bemásolok.


Krémes mézes



• 10 dkg cukor

• 2 kanál méz

• 5 dkg margarin

• 2 egész tojás

Habosra keverjük.


• 40 dkg liszt

• késhegynyi szódabikarbóna


Ezt a tésztát jól összegyúrjuk, 3 lapot készítünk, és a tepsi hátán megsütjük.


Krém: 4 kanál liszt, 1 kanál cukor, fél l tej, ezeket felfőzni. 20 dkg margarint 18 dkg cukrot habosra keverni, fele krémet vaníliával, felét kakaóval ízesítjük.


Máz.

1 kanál kakaó, 3 kanál cukor, 2 kanál víz, felfőzzük. Fél csomag vajjal simára keverjük.


Zserbószelet 1.



• 50 dkg liszt

• 20 dkg zsír

Elmorzsoljuk.

• 10 dkg cukor

• kevés só

• szódabikarbóna

• 1 citrom héja

• 2 dkg élesztőt kevés tejben áztatunk

• 2 tojással


Összegyúrjuk. Három részre osztjuk, dióval, lekvárral töltjük.


Zserbó szelet 2



• 45 dkg liszt

• 20 dkg zsír

• 3 kanál vanília cukor

• 1 egész tojás

• 2 tojás sárgája

• 1 dkg élesztő kis tejben áztatva

• 1 csomag sütőpor


Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. Lekvárral kenjük, és cukrozott, darált diót hintünk rá.


Máz:

• 15 dkg cukor

• 4 kanál víz

• 5 dkg kakaó


Felfőzzük. Ha kihűlt, rákenjük a kisült, kész süteményre.


Ez a fincsibb!


Linzerkarika



• 25 dkg liszt

• 18 dkg vaj

• 3 tojás sárgája

• 8 dkg cukor

• 1 citrom reszelt héja

• 1 tojás a kenéshez

• 1 kis üveg pikáns gyümölcsíz


Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, a vajat apró darabra vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojás sárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.


Elkészítés:


1. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszítésként (háromlyukú kiszúrót is lehet kapni).

2. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük.

3. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük.

4. Ha kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Süteményesdobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró marad.



Hókifli



• 20 dkg zsír

• 50 dkg liszt

• 2 dl tejföl

• 1 evőkanál porcukor

• egy csipet só

• 1 kiskanál szódabikarbóna


Tölteléknek kemény gyümölcs, vagy darált dió.


Alaposan összedolgozom, és késfok vastagságúra nyújtom. Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd félbehajtom. Aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatom.

Sütés: 250 C-on, előmelegítve.



Remélem segítettem és ízleni fog ha megcsinálod.

2008. nov. 29. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

nem tudom mit értesz pár nappal elötte, mert amiket az elözö írt csak tényle´g 1-2 nappal elötte lehet megcsinálni.


de én megsütöttem már a mézeskalácsokat, és a linzert. ezeket már csak diszítenem kell és készen vannak, meg lekvároznom, de bármelyik száraz süteményt meg lehet sütni már. fémdobozba beleteszed és semmi baja nem lesz karácsonyig.

2008. nov. 29. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért írtam azokat amiket, mert nekem a pár napba az egy-két nap fér bele, és nem több. Amiket te írtál azok hetekkel előbb is készíthetőek. A kérdésben pedig pár nap szerepelt. Amúgy tök jó,engem fikázol de receptet nem írsz.
2008. nov. 29. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egy hűvösebb kamrád, pár nappal előtte bármilyen sütit el lehet készíteni, csak ne sikerüljön túl finomra, mert akkor simán elfogy karácsonyig.
2008. nov. 29. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is sokat segített az első válaszoló, nagyon szépen köszönöm!!

Éppen én is azon gondolkodtam, mit lehetne sütni, amivel nem pont Szenteste napján kell foglalkozni!

Boldog karácsonyt :))

2008. nov. 30. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat,hat...azert harom hettel hamarabb sutni valahogy szamomra furcsa egy kicsit,egy ket napra gondoltam ,mivel 23-ig melozunk es akkor mar kapkodas van.Koszi a recepteket,ha valakinek van meg otlete szivesen varom.Ha mar irtal valaszt,leirhattad volna annak a mezeskalacsnak a receptjet...
2008. nov. 30. 14:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, örülök, hogy segíthettem nektek. Sajna mézeskalács receptem nincs, ezért nem másoltam be neked, de szerintem a mindmegette.hu-n biztosan talász jó recepteket. Én cukorbeteg vagyok ezért aztán a mézes dolgokat kerülöm. A cukrot is fruktózzal pótolom. Jó sütögetést.
2008. nov. 30. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolso valaszolo,ha van nehany recepted cukorbetegeknek,legy szives ird meg,mert van egy 27 eves cukorbeteg munkatarsam akinek nemreg halt meg az anyukaja ,ezert szivesen sutnek neki Karacsonyra valamit.
2008. nov. 30. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi csak most néztem vissza véletlenül. Szóval én mindent tönkölybúza liszttel és/vagy durum liszttel sütök, a főzni való tésztából is kizárólag durum tésztát veszek. Cukor helyett kizárólag Fruktózt használok ami háromszor olyan drága, de ez van. Kávéba Süssiát rakok, a folyékony édesítőt én utálom mert mellékíze van. Tehát minden sütit meg lehet csinálni cukorbetegeknek is, de a fenti alapanyagokból. Ha esetleg befőttes cuccot is raksz bele akkor meg kizárólag diabetikusat amit natura boltokban és nagyobb bevásárlóáruházakban lehet kapni mint például a Tesco. Ez a mézre is vonatkozk. Van külön diabetikus méz bár ocsmány az íze, én csak sütibe rakom ha a recept megkívánja. Mivel a Fruktóz durvább szemcséjű mint a porcukor, ezért ha porcukorral készül az étel akkor egyszerűen ledarálom a fruktózt. Rengeteg süti receptem van, de bármit süthetsz ha megfelelő alapanyagokkal dolgozol. Azért írj hogy mégis milyen az elképzelésed. Majd vissza nézek ide holnap és akkor küldök még recepteket neked ha gondolod. Üdv.
2008. dec. 1. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!