Nem leszek szalmonellás tőle?
Miért lenne...???
Ha megmosod a tojást használat előtt (!), semmi bajod nem lesz.
Meg amúgy is, a boltokban kapható tojások 90++%-a eleve szalmonellamentes.
csináld csak nyugodtan azt a hollandi mártást, az egyik legfinomabb mártás! NYmmmmm! :)
Ha háztól veszed, ott is oltják a tyúkokat szalmonellózis ellen.
De mint említettem, használat előtt megmosod - semmi bajod nem lesz, mert ha lenne is rajta fertőzés, az a külsején van, és a tojás héja + hártyája megvédi a tojást.
Recept szerint szoktam csinálni, pl:
de bevallom őszintén, ezt a vajtisztítást kihagyom. Olvasztott vajjal simán...
Van ez az egyszerűbb turmixgépes megoldás - de még nem próbáltam...
Én vízfürdő felett csinálom amúgy.
A hollandi mártásnál nem nyers a tojássárgája, azt fehér borral elkeverve göz fölött be kell süríteni, és ezután jön bele a vaj meg az ízesítés.
Olyan recept nincs, ahol a nyers tojássárgáját keverik el vajjal!
Nem nyers a tojássárgája.
Mint amikor lány tükörtojást csinál az ember, hiába folyik a sárgája, az sem nyers.
A hollandiban sem az, attól hogy folyik, hőkezelve van gőz felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!