Segítesz összeállítani egy karácsonyi menüt?
Eddig amik biztosak nálunk:
Desszert: Mézeskalács, kókuszgolyó, sós-sajtos rúd. De még valami krémesebb egyszerű süteményre gondoltam.
Halászlé, töltött káposzta, majonézes burgonyasaláta.
Valamivel még kiegészítenétek? 10 főre készülünk.
A majonézes burgonyasalata mihez lesz?
Somlói, oroszkremtorta
Láthatóan a hagyományos vonalat követed, akkor legyen hozzá rántott hal, rántott hús, töltött hús = hogy csirke vagy sertés, azt te döntsd el. Esetleg kacsasült dinsztelt lila káposztával és krumplipürével.
A hagymás-pirospaprikás, magyaros ízvilág képviselve lesz a halászlével és a töltött káposztával
Desszert: Tiramisu, megcsinálhatod egy nagy tepsiben is például és mikor tálalsz akkor megszórod csoki reszelékkel. Én 1 nappal előtte megcsinálom már a kehelyben és csak tálalni kell.
Főétel: Egy sültes tál rántott hússal, töltött hússal. Sült krumpli és valami könnyedebb zöldsaláta.
Én még valami ilyesmit tennék csinálnék hozzá, ez passzol a burgonyasalátához, na meg nagyon finom :)
A kolbászon kívül még sok mindennel lehet tölteni, csak a fantáziádon múlik.
A karajt szokták tojással tölteni, mint a stefániát. De ha megcsinálod azt a májas tölteléket, amivel csirkét, egyebeket bőre alá töltünk, és azt nyomod a karaj közepébe... az is tökéletes a majonézes krumplisalátához
Csinálhatsz még esetleg skót tojást is: főtt tojásokat hosszában ketté vágod, és a fasírt gombóc közepébe rakod, úgy sütöd meg, a krumpli saláta mellé szintén oké.
Szerintem az már "túl sok" a kacsa + majonézes krumpli mellé.
Hacsak nem arra szánod, hogy aki vega, az is tudjon enni valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!