Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Vendéglátádban jártasak! 5...

Vendéglátádban jártasak! 5 fogásos menü összeállításához kérem segitsegeteket (karácsonyi témában) többi részlet lejjebb (? )

Figyelt kérdés

Az öt fogadnak így kellene felepulnie:

-hideg előétel

-leves

-meleg előétel

-főétel

-desszert

, italajanlattal

Előre is köszönöm mindenkinek



2017. szept. 30. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

- hideg előétel: sonka-sajttál, vagy pl. kukoricacsipsz mártogatóssal (sajtos, chilis, avokádókrém), esetleg könnyű saláta

- leves: halászlé, húsleves, fokhagymakrém füstölt hallal (egyszer ettem, isteni volt)

- meleg előétel: passz

- főétel: rácponty; citromos-fokhagymás-fehérboros csirkeszárny

- desszert: flódni, de én Zuger Kirschtortét csinálnék :)

- ital: pezsgő, esetleg házi Glühwein, vagy rumpuncs

2017. szept. 30. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

- kocsonya, vagy sonkatekercs, vagy "zöldségszendvics" (uborkán felvágott, kis szelet sajt, paprika...)

- sütőtökkrémleves, vagy almakrémleves karácsonyi fűszerkeverékkel, vagy borleves fahéjhabbal, esetleg halászlé

- sajtfondue, vagy csirkemáj falatok baconbe tekerve, vagy sajttal töltött fasírt

- töltött káposzta, vagy narancsos kacsa, sült báránycomb, wellington bélszín, harcsapaprikás túrós csuszával

- zserbó, mákos guba, bejgli, tiramisu


italnak: forralt bor, "alkoholmentes forralt bor" (forralt bor-fűszerkeverékkel készült tea), üdítő, víz, bor, pálinka... ki mit szeret

2017. szept. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

De jó lenne tudni, milyen hely, mennyire kell "puccos" - bocs - kaját főzni, stb.


- előétel: Gruyére-Appenzell sajttál

- leves: Minestrone

- meleg előétel: Wurstteller, vagy Raclette gyöngyhagymával

- főétel: Rösti mit Speck und Ei

- desszert: marad a Zuger Kirchtorte

- ital: Zuger Kirsch(likör)


Bocs, nem tudtam kihagyni :)

2017. szept. 30. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
92%
Nem vendéglátós vagyok, hanem idegenvezetőit végeztem, ott tanultam erről: a különböző fogásokban ne ismétlődjenek az alapanyagok. Tehát ne legyen együtt halászlé meg rácponty (csak példa, főleg hogy nem szeretem a halat), illetve, mondjuk ez logikus, hogy a különböző fogások ne "vesszenek" össze a gyomorban.
2017. szept. 30. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2017. okt. 1. 10:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!