Vendéglátádban jártasak! 5 fogásos menü összeállításához kérem segitsegeteket (karácsonyi témában) többi részlet lejjebb (? )
Az öt fogadnak így kellene felepulnie:
-hideg előétel
-leves
-meleg előétel
-főétel
-desszert
, italajanlattal
Előre is köszönöm mindenkinek
- hideg előétel: sonka-sajttál, vagy pl. kukoricacsipsz mártogatóssal (sajtos, chilis, avokádókrém), esetleg könnyű saláta
- leves: halászlé, húsleves, fokhagymakrém füstölt hallal (egyszer ettem, isteni volt)
- meleg előétel: passz
- főétel: rácponty; citromos-fokhagymás-fehérboros csirkeszárny
- desszert: flódni, de én Zuger Kirschtortét csinálnék :)
- ital: pezsgő, esetleg házi Glühwein, vagy rumpuncs
- kocsonya, vagy sonkatekercs, vagy "zöldségszendvics" (uborkán felvágott, kis szelet sajt, paprika...)
- sütőtökkrémleves, vagy almakrémleves karácsonyi fűszerkeverékkel, vagy borleves fahéjhabbal, esetleg halászlé
- sajtfondue, vagy csirkemáj falatok baconbe tekerve, vagy sajttal töltött fasírt
- töltött káposzta, vagy narancsos kacsa, sült báránycomb, wellington bélszín, harcsapaprikás túrós csuszával
- zserbó, mákos guba, bejgli, tiramisu
italnak: forralt bor, "alkoholmentes forralt bor" (forralt bor-fűszerkeverékkel készült tea), üdítő, víz, bor, pálinka... ki mit szeret
De jó lenne tudni, milyen hely, mennyire kell "puccos" - bocs - kaját főzni, stb.
- előétel: Gruyére-Appenzell sajttál
- leves: Minestrone
- meleg előétel: Wurstteller, vagy Raclette gyöngyhagymával
- főétel: Rösti mit Speck und Ei
- desszert: marad a Zuger Kirchtorte
- ital: Zuger Kirsch(likör)
Bocs, nem tudtam kihagyni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!