Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok egyszerü, de nagyszer...

Tudnátok egyszerü, de nagyszerű recepteket írni?

Figyelt kérdés

Rokonoknak kéne főznöm, de nem vagyok egy szakácsmester, nem igazán vagyok otthon a konyhában.

Egy 3 fogásos kaját kéne kitalálnom (leves, főétel és desszert). Tudnátok olyan recepteket írni, amik nem túl bonyolultak, mégis picit több egy tökfőzeléknél, vagy egy krumplistésztánál? Ha van, videókat is linkelhettek. Nagyon köszi előre is.

2020. nov. 13. 09:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akkor talán ti meg pontozzatok fel 😉
2020. nov. 14. 00:43
 12/16 A kérdező kommentje:

Én mindenkinek zöldet nyomtam, nem tudom ki pontozott le. :/

Köszi a válaszokat!

2020. nov. 14. 09:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Zöldborsós aprópecsenye

Hozzávalók:

1/2 comb, vagy lapocka (mivel én ebből szoktam)

1 közepes fej vöröshagyma

kockázott bacon (ízlés szerint)

dobozos borsó (nem kell annyit főzni)

bors

pirospaprika

ételízesítő

majoranna

Elkészítése:

Felkockázod a húst, felaprítod a hagymát. A szalonnát zsíron megpirítod, hozzáadod a hagymát, amit kissé megfonnyasztasz. Utána mehet rá a pirospaprika és gyorsan megkevered. Aztán ráteszed a húst, nagy lángon kevergeted, míg a hús kifehéredik. Mehet rá a só, bors, ételízesítő, majoranna (ízlés szerint), majd újra megkevered és pici vízzel felöntöd, Leveszed közepes hőfokra, lefeded és fél órát puhulni hagyod. Néha kevergeted. Fél óra múlva ráöntöd a leszűrt borsót és újra megkevergeted. Egy tíz percet, vagy negyed órát még vársz, míg a borsó teljesen megpuhul, majd lezárod a tűzhelyet. Fogod, leszűröd a levet (egy picit lehet hagyni, hogy a hús ne legyen majd száraz), zöldborsós húst tálba szeded és kockára vágott sültkrumplit keversz még hozzá.

Anyum-féle krumplileves

3 db közepesnél picit nagyobb burgonya

leveszöldség (én vegyes mirelitet használok)

1 csapott teáskanál só

1/2 csapott teáskanál ételízesítő

1 csipet bors

Elkészítése:

Előző este megpucoljuk, és felkockázzuk a burgonyát, majd hideg vízbe tesszük éjszakára, hogy kiázzon belőle a keményítő. Másnap egy közepes méretű lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldséget (sárgarépa, fehérrépa), a fűszereket és tetszés szerint vizet, ahány adagot készítünk. Feltesszük a legmagasabb fokozatra és felforraljuk. Forrásnál levesszük közepes hőfokra - vagy még alább - és nagyjából húsz percig főzzük (néha megkeverjük), míg kész nem lesz.

Ezek után elkészítjük a rántást, amit beleöntünk, majd adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt (aki nem szereti, kihagyhatja) és kész is. Ezek után még kifőzzük hozzá a levestésztát, amit a levesbe teszünk és tálalhatunk is! :)

Rántás:

Zsir (ízlés szerint)

1 teáskanál liszt (rétesliszt, de lehet finomliszt is)

1 fél teáskanál pirospaprika

2 dl meleg víz

Elkészítése:

A zsírt feltesszük olvadni, majd mikor elég meleg, hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan elkeverjük. Igyekezzünk, mert a pirospaprika szeret leégni! Aztán hozzáadjuk a vizet és simára keverjük, majd a rántást a leveshez öntjük. És kész is!

2020. nov. 15. 16:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Ez is jónak tűnik. :)
2020. nov. 15. 17:26
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

Sütős mákos guba

7-8 natúr tejes kifli (tehát nem sós, nem fokhagymás, nem köménymagos. Ha nagyon extra akarsz lenni, kifli helyett lehet brioche vagy kalács is, úgy finomabb)

1.5 bögre langyos tej

1 citrom reszelt héja

Darált mák és cukor ízlés szerint

2 tojás

1 marék rumba áztatott mazsola ha szereted

A kifliket (kalács/brioche stb) karikázd fel kb fél centisre. Ha kicsit szikkadt, úgy egyszerűbb dolgozni vele, szóval én direkt szoktam kérni a boltban, hogy ha van, azt adjanak...

Egy megfelelően nagy vájlingban keverd ki a tejet a tojással, majd add hozzá a mákot, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a kiflit.

Borítsd le egy tányérral és jól zsupáld össze. Akkor jó ha az egész szottyos.

Ha van nagyméretű lábas fedővel, abban is lehet...

Egy tűzálló edényt vajazz ki.

Borítsd bele a gubát, szórd meg egy kis porcukorral és süsd át amíg ropogós nem lesz a teteje (kb 10 perc nálam elég, de ellenőrizd)

2020. nov. 16. 03:44
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. nov. 16. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!