Tudnátok egyszerü, de nagyszerű recepteket írni?
Rokonoknak kéne főznöm, de nem vagyok egy szakácsmester, nem igazán vagyok otthon a konyhában.
Egy 3 fogásos kaját kéne kitalálnom (leves, főétel és desszert). Tudnátok olyan recepteket írni, amik nem túl bonyolultak, mégis picit több egy tökfőzeléknél, vagy egy krumplistésztánál? Ha van, videókat is linkelhettek. Nagyon köszi előre is.
Érdemes lenne itt körülnézned
Ha nem vagy tapasztalt, akkor desszertnek csinálj valami réteges pohárdesszertet. Babapiskótával, némi gyümölccsel és vagy pudinggal vagy mascarpones-joghurtos krémmel.
Mutatós, és nagyon fincsi!
Szerintem bármilyen leves egyszerű, de a legegyszerűbb a húsleves.
Felpakolod a hozzávalókat, alacsony lángon alig mozogjon és teszi a dolgát.
Húst bepanírozni és kisütni nem egy ördöngösség köretként rizs, krumpli, párolt zöldség, valami savanyú.
Tudom elég fantáziátlan kaja, de roppant egyszerű.
Utána egy kevert süti, amit összedobálni rövidebb ideig tart, mint leírni:
Ennél egyszerűbb a világon nincs:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 db kristálycukor
1 dl víz
1 dl olajcsipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel.
1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
Brokkoli krémleves.
Hagymát piritasz aztán felöntöd vizzel. Bele a brokkoli, fokhagyma apróra vágva, répa karikázva. Puhára főzöd, turmixolod aztán egy kis tejszínnel újra forralod.
Citromos csirek.
Csirkemellett csíkokra vágod. Nem kicsire hanem nagyokra. Pác: 1 citrom leve, 1-2 gerezd paszírozott fokhagyma, só, bors, kakukkfű. Húst sózod aztán bele a pácba. Pár órát álljon de ha egy éjszakát még jobb. Serpenyőben kisütöd. Mellé sült krumpli, saláta.
Gyümölcsös poharas desszert
Főzöl egy pudingot. Poharak aljába babapiskóta, rá a puding, tetejére gyümölcs és lezselézed. Ennek is jó ha áll egy éjszakát.
Szerintem nem bonyolult, de villantós
Gyümölcsleves: akármilyen üveges befőtteket összefőzöl, tejszínnel ráhabarsz, hidegen is tálalható, tehát előző nap elkészítheted.
Ha nem pörkölt, akkor lehet pl. csíkos tokány: apróra vágott hagymát dinsztelsz, rá a csíkokra vágott húst (lehet, csirke, pulyka mell, vagy sertés comb, amit akarsz) pici vízzel födő alatt puhára párolni. Só-bors-bazsalikom (amit akarsz fűszer) Köretnek lehet rizs, vagy éppen krumplipüré.
Sütés nélküli sütemény: keresőbe beírod, vagy pl. palacsintát sütsz, és összerakod pudinggal, az oldalát is körbekened, kész a torta. Ezt is előző nap megcsinálod, tökéletes lesz.
Tárkonyos csirke/gomba ragu leves:
1 leves zöldség egységcsomag
(Kb 2 sárgarépa, 2 közepes krumpli, 1 fehér répa, 1 hagyma, negyed zeller gumó, 3 gerezd fokhayma, esetleg egy paprika csuma ha van otthon)
1/4 doboz gomba vagy 1 csirkemell
1 főző tejszín
1 marék liszt
1 tojás
1 húsleves kocka
1 kanál olaj
fűszerek (só, bors, tárkony, pici ecet tálalni)
Az egyik krumplit megmosod, megszurkálod villával és berakod a mikróba egy 10-15 percre maxon, amíg puhára fő.
A leveskockát felteszed kb 2.5 liter vízben főni. A zöldséget megpucolod, felkarikázod és beleteszed. Hagyma, fokhagyma meghámozva de egészben. Add hozzá a fűszereket, olajat és közben kóstolgasd.
Ha jó, vágd fel a csirkét/gombát, és tedd bele.
Mire átfő, addigra a krumplid is kihült, megpucolod és péppé töröd. Add hozzá a tojást és annyi lisztet amit felvesz, amíg kb gyurma állagú lesz. Jól sózd meg, és formálj belőle dió méretű gömböket, és szaggasd bele a levesbe.
Ha úszik a tetjén, már átfőtt.
Merj ki egy kanál levet, keverd el tejszínnel, és egy kanál liszttel. Ha csomómentes, öntsd bele a levesbe. (Ha tutira akarsz menni, szitán át 😆)
És ennyi.
Úgy látom, ismét itt járt a fűnyíró!
Csak tudnánk, hogy milyen alapon, milyen szempontok szerint pontoz le értelmes válaszokat. Sőt, valószínű nem egyedül csinálja, mert egy szavazattal nem lehet pirosba vinni egyetlen választ sem. Kalákában csinálják, és előre megbeszélik egymás között, kiknek a válaszát húzzák le. Jó szórakozást.
#9
Ne is törődj vele, inkább sajnáld!
Amikor ilyet tapasztalok, elképzelem a nyomorult kis magányos formáját, amint perverz örömmel nyomogatja a pirosat és ez élete legnagyobb öröme! Hát maradjon is mindig így!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!